Medi ambient

Més Algemesí proposa plantar un arbre provinent d'Hirosima al Parc

A la moció presentada apunta que seria escollit per votació popular entre altres exemplars d'arbrat autòcton

Més Algemesí ha presentat un moció innovadora als ajuntament valencians per tal que la política mediambiental municipal en qüestions ornamental giravolte sobre la plantació d'espècies autòctones mediterrànies, i en la mesura que siga possible, autòctones de la península ibèrica.

Arreu del país es practica amb normalitat una jardineria on està a l'ordre del dia l'ús d'espècies exòtiques i que en bastants casos no estan adaptades al clima on han sigut col·locades, la qual cosa dista molt d'aproximar-se al tant utilitzat terme de sostenibilitat, arribant inclús en els casos més extrems a ocasionar greus problemes ecològics.

En la moció es proposa que aqueta siga la política de plantació de l'ajuntament ja que el clima mediterrani és extraordinàriament ric en espècies vegetals adaptades perfectament al clima del municipi. A més, entre l'ampli ventall d'espècies s'hi pot trobar un nombre més que suficient de plantes que estèticament res tenen a envejar-li a les actuals espècies al·lòctones utilitzades en jardineria.

La moció també proposa un altra mesura de cara a la substitució d'exemplars del Catàleg d'Arbres d'Interès Local retirats per mort o per qualsevol motiu i consisteix en que aquesta substitució es faça, especialment en aquells parcs o jardins de gran concurrència, per votació popular entre les propostes presentades pels tècnics municipals al Consell de Medi Ambient que serà sempre en última instància qui vetllarà pel desenvolupament correcte del procés consultiu.

La intenció de Més Algemesí és que aquesta votació es faça ja de cara a escollir l'arbre que ha de substituir a l'ombú tallat recentment.

Al Parc Salvador Castell hi havia dos ombús que per malaltia s'han tallat.. El darrer d'ell a principis d'agost. Eren dos arbres catalogats i fortament apreciats pels ciutadans.

A tall de suggeriment aquesta formació política remet tres propostes d'arbres que podrien substituir-los: el roure valencià, la carrasca i com a espècie al·lòctona un Ginkgo biloba, en concret plançons d'arbres supervivents del bombardeig d'Hiroshima. És una iniciativa que s'està prenent en diverses ciutats com a mostra del compromís de la localitat amb una cultura de la pau i que els ecovalencianistes d'aquest poble d ela comarca d ela Ribera voldrien portar a Algemesí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia