la crònica

Sorpresos però sense temor

L'alcalde de la Sénia, Víctor Pla, reclama prudència als veïns del poble per no haver de lamentar cap desgràcia, però la realitat és que la major part de seniencs fan vida totalment normal i no temen que la lleona s'acoste al poble. «Com cada tarda aniré a caminar i no crec que em sorprengui una lleona pel camí», ha explicat Ester Tomàs, veïna de la Sénia, que assegura que passeja amb tranquil·litat per camins rurals del municipi. I és que precisament la zona on el dispositiu de seguretat busca el felí inclou una xarxa de senders amb itineraris a peu que es promocionen des de l'Ajuntament de la Sénia. La pedra en sec i els camps d'oliveres sembla que és un dels itineraris que ha agradat a la lleona, que encara es desconeix d'on procedeix i quant de temps fa que volta pel parc natural dels Ports. «Acabo d'arribar de vacances i la primera notícia que em trobo és que hi ha una lleona prop del nucli urbà de la Sénia, ho trobo sorprenent», ha manifestat una altra veïna de la Sénia. Amb més prudència es mostra Cristina Almuni: «La realitat és que em fa una mica de respecte, diuen que si te la trobes t'has de quedar quiet però em sembla que m'agafarien ganes de córrer.»

Una lleona inoportuna

També mostra la seua sorpresa davant de la notícia Álvaro Saragossa, el responsable d'un bar on ahir no es parlava de cap altre tema. «Diumenge comença la temporada de caça i si d'aquí allà encara no l'han trobat ja la caçaran», assenyalava Saragossa amb un to irònic. De fet, els Agents Rurals s'han posat en contacte amb la societat de caçadors de la Sénia per si és necessari organitzar una batuda per capturar l'animal. «El dissabte sis caçadors vam participar en una batuda per capturar la lleona pel camí de Pallerols, vam estar-hi més de dues hores però sense aconseguir cap resultat», ha explicat el president de la societat de caçadors de la Sénia, Álvaro Saragossa. Diumenge comença oficialment la temporada de caça, i els aficionats esperen que la lleona no els l'espatlle. «Estem a disposició dels Agents Rurals i els Mossos i quan faci falta agafarem els rifles per sortir a capturar el felí», ha dit el president de la societat de caçadors.

La notícia de la lleona va atreure un gran nombre de mitjans de comunicació ahir a la Sénia, un fet que sorprenia més els veïns que la mateixa aparició de la lleona. «No sortim mai als informatius d'àmbit estatal, els quals ara vénen atrets per la curiositat, potser d'aquí a unes setmanes haurem de dir que hi ha una altra lleona si volem que se'ns faci cas», ha dit Saragossa, que recorda la importància de la indústria del moble en aquest municipi del Montsià. També hi ha qui especulava sobre la possibilitat que en realitat no hi hagi cap lleona voltant per la Sénia, i que tot hagi estat un muntatge per evitar l'allau d'aficionats a recollir bolets als Ports. Tot i que els agents de seguretat sostenen que els testimonis que han vist l'animal i l'han descrit són totalment fiables, fins ahir a la tarda no tenien cap prova palpable que es tractés d'una lleona. «Els testimonis semblen verídics, són de persones diferents i coincideixen en la descripció de l'animal», ha explicat el sotsinspector dels Agents Rurals a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona