Medi ambient

Des d'avui exigiran el carnet de boletaire a boscos de Poblet

Els boletaires han de tramitar l'autorització que permet plegar-ne 6 quilos diaris

El preu, 10 euros per campanya

A partir d'avui les persones que vulguin anar a collir bolets al Paratge Natural de Poblet caldrà que abans hagin obtingut el carnet de boletaire. L'autorització permet plegar fins a un màxim de 6 quilos de bolets per persona i dia.

La zona que abasta la regulació comprèn un total de 2.276 hectàrees del terme municipal de Vimbodí i Poblet, 425 de l'Espluga de Francolí, 798 de Montblanc, a la Conca de Barberà, i 18 de Prades, al Baix Camp, que fan un total de 3.520 hectàrees.

El pla pilot de regulació a Poblet es va posar en marxa el 2012 amb l'objectiu d'analitzar les repercussions que aquesta activitat té sobre els terrenys forestals i poder-ne ordenar l'activitat. Inicialment es va establir un període de dos anys però a la tardor del 2013 no es va poder aplicar per la manca de pluges. Per aquest motiu s'ha allargat almenys un any més.

Per tramitar el carnet de boletaire, els veïns empadronats a Vimbodí i Poblet, l'Espluga, Montblanc i Prades ho poden fer a les oficines dels ajuntaments. La resta podran obtenir les autoritzacions diàries, i també les de tota la temporada, de dilluns a divendres, de 9 del matí a 2 de la tarda, a l'oficina de gestió del Paratge Natural de Poblet; a l'oficina comarcal del Departament d'Agricultura a la Conca de Barberà; o a l'oficina de Turisme de Montblanc. També es poden adreçar, fins a les 7 de la tarda, a l'oficina de Turisme del Monestir. Dissabtes, diumenges i festius, de 8 a 1 del migdia, les autoritzacions es dispensaran a la caseta d'informació del Corral de la Marieta, a Rojals, a l'entrada de la forest Plans i Baridana. Enguany alguns establiments turístics de la comarca disposaran d'autoritzacions diàries per vendre-les als seus clients.

El preu per obtenir l'autorització és de 10 euros per temporada per a persones de més de 18 anys, i 5 euros per temporada per als de 14 a 17 anys i jubilats que no tinguin la condició de veïnatge. Per als empadronats i persones amb condició de veïnatge el cost és d'1 euro per temporada. Als menors de 14 anys no els caldrà l'autorització però han d'anar acompanyats dels pares o tutors. L'autorització per un dia costa 3 euros per persona.

Durant el primer any del pla, van recaptar més de 4.290 euros i la junta rectora del parc va acordar destinar els diners a la caseta d'informació de Plans i Baridana i a fer el seguiment i manteniment dels sensors de temperatura i humitat i també per poder monitorar la producció micològica. La temporada passada els ingressos obtinguts per aquest concepte van ser de 4.482 euros. La Junta Rectora decidirà enguany les accions concretes que s'executaran per a la promoció, difusió i recerca micològica dins la mateixa zona regulada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona