Les protectores d'animals rebutgen que s'abatés el gos ensalvatgit

Reclamen a Medi Ambient que obri una «investigació rigorosa»

La Fundació Altarriba troba «deplorable» l'actuació del Departament de Medi Ambient amb el gos de la Sénia. «Se'ns va garantir verbalment que, si en quaranta-vuit hores es confirmava que era un gos, es facilitaria l'accés a la captura a experts en conducta canina i de protecció animal, però set hores després maten a trets el gos real perquè no volia entrar a la gàbia i es feia de nit», lamenta en un comunicat de premsa la Fundació Altarriba. Les protectores d'animals recorden que el gos que corria per la falda dels Ports no havia atacat ningú, sinó que s'alimentava d'animals morts. De fet, el gos va acudir tres nits consecutives a menjar pollastres morts en un contenidor que hi havia al costat d'una granja del mas de la Menescala. «Sospitem que l'ordre de disparar a matar és la que devia prevaldre», denuncia la Fundació Altarriba, que considera que en el cas que realment s'hagués tractat d'una lleona Medi Ambient hauria fet el possible per capturar-la viva, però que en aquest cas la prioritat era posar fi al dispositiu de seguretat. Un dispositiu que ha pogut costar més de 80.000 euros, tenint en compte l'helicòpter que ha estat rastrejant la zona. Altarriba també reclama a la directora general de Medi Natural que obri un expedient als agents rurals que van participar en l'operatiu.

També l'ADDA reclama que s'investiguen els fets, per la qual cosa han enviat una carta al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. Volen que se'n faci un informe i s'estableixi un protocol, que serveixi per a altres casos que es puguin produir, que implique tant els Mossos d'Esquadra com el Cos d'Agents Rurals. Per la seua banda, els agents rurals van confirmar dimarts a la nit que la suposada lleona que campava per la Sénia era un gos gros, i l'endemà es va abatre l'animal.

Potencialment perillós

El cos del gos que va tenir la mala sort de ser confós amb una lleona s'ha traslladat a un centre de recuperació de fauna salvatge, on es determinarà de quina raça és; segons ja van explicar els agents rurals la mateixa nit de la captura, era potencialment perillós. «La primera nit que el vam veure, al mas de la Menescala, vam tenir ocasió de disparar-li, però no ho vam fer perquè era un gos», va manifestar el sotsinspector del Cos d'Agents Rurals a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia. Dimecres a la nit, però, sí que es va abatre l'animal després que aquest no va entrar a les caixes gàbia amb què es pretenia capturar-lo i es descartés l'anestèsic perquè era fosc i no l'haurien pogut seguir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona