Medi ambient

Se celebraran les X Jornades Micològiques a Ibi

Tindran lloc del 29 d'octubre al 29 de novembre

La setmana propera comencen a Ibi les Jornades Micològiques que aquest any arriben a la seua desena edició celebrant-se del 29 d'octubre al 29 de novembre al Museu de la Biodiversitat d'Ibi i a la Seu Universitària de Xixona. Les activitats se succeiran durant un mes amb una interessant oferta lúdica i formativa per als amants de la micologia.

El dijous 29 d'octubre, al Museu de la Biodiversitat, donaran inici les jornades amb l'obertura al públic de l'exposició de fotografies i cartells. El dimarts 3 de novembre, a les 20 hores al Centre Social Polivalent tindrà lloc la primera xerrada de les jornades sobre “GPS: Eina bàsica per a l'inventari de plantes i fongs”, a càrrec de Juan Antonio Marco, catedràtic de Geografia Física de la Universitat d'Alacant.

El 5 de novembre Emilio Salvador, membre de la Societat Micològica d'Albacete, impartirà la xerrada “El gènere Russula” al Centre Social Polivalent a les 20h. Per al dissabte 7 de novembre s'ha organitzat l'excursió d'Apunta per a la recol·lecció d'exemplars per a l'exposició al museu. El lloc i l'hora de sortida està encara per determinar, depenent de la climatologia. Durant l'activitat els assistents comptaran amb l'assessorament del micòleg Fernando Sánchez.

L'endemà, el diumenge 8, a partir de les 12h, s'exposaran les mostres fresques recol·lectades al Museu de la Biodiversitat, component l'exposició viva que tant interès desperta entre visitants i aficionats. Així mateix, també es realitzarà l'activitat temàtica infantil sobre fongs.

El 9 de novembre tornen les xerrades a càrrec dels membres d'Apunta sobre “Taller d'identificació. Els bolets freqüents a la nostra comarca”. L'activitat tindrà lloc al Polivalent a les 20h. El diumenge 15, a les 12h., serà un dels dies grans de les jornades amb la celebració del concurs micològic i el lliurament de premis. També es donarà a conèixer la fallada del concurs fotogràfic fúngic.

Del 16 al 22 de novembre les jornades es traslladaran a la Seu Universitària de Xixona, començant el mateix dia 16 amb l'obertura de l'Exposició fotogràfica i de fongs deshidratats, a les 20h. El dimarts 17, a les 20h, tindrà lloc la xerra “Nocions bàsiques sobre els fongs”, impartida per Fernando Sánchez, de l'IES Moratalla de Múrcia.

El dijous 19 seguiran les xerrades a la Societat Cultural “El Treball”, a les 20h, amb l'exposició d'Asunción Morte Gómez, professora titular de Botànica de la Universitat de Múrcia, sobre “El cultiu de les alternes”. L'excursió micològica comarcal d'Apunta està prevista per al diumenge, 22 de novembre. El lloc i l'hora encara estan per determinar, segons la climatologia.

La clausura de les Jornades a Ibi serà el dissabte 28 de noviembre amb excursió per a recol·lecció d'espècies comestibles. El diumenge 29 se celebrarà el comiat amb el lliurament oficial de premis del concurs fotogràfic i el ja reeixit Taller de Cuina amb bolets, en el qual cal realitzar la reserva amb places limitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona