La Generalitat presenta ara el projecte del dipòsit d'aigua que s'està a punt d'acabar a Arenys de Munt

Un decret de l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, dóna el vistiplau al projecte d'obra que ha presentat l'empresa Aigües Ter-Llobregat per fer un nou dipòsit dins el seu terme municipal. Amb aquest projecte es resolen els tràmits administratius que l'Ajuntament reclamava a la Generalitat des que fa més d'un any es va començar aquesta infraestructura, considerada d'interès general. I és que el dipòsit que s'ha construït amb capacitat per emmagatzemar fins a 18 milions de litres d'aigua i que ha de connectar la xarxa de l'Alt Maresme amb la del Ter i Llobregat ha comportat un seguit de despropòsits. En primer lloc, perquè inicialment l'obra s'havia de fer a Arenys de Mar i no va ser fins a última hora que es va decidir fer-la a l'altre costat de l'autopista, al terme d'Arenys de Munt, a tocar de Canet de Mar. Va ser aleshores quan des de d'Arenys de Munt van reclamar el projecte d'obra, que ara s'ha aprovat, com els estudis d'impacte ambiental. La construcció del dipòsit va generar un fort impacte ambiental pel moviment de terres per rebaixar la muntanya on es va fer el caixó del dipòsit i la tala d'una pineda.

Els veïns de la zona van denunciar aleshores la construcció de talussos i la canalització d'alguns trams de rials. Des d'Arenys de Mar també es van obrir dos expedients sancionadors per l'execució de les obres a l'entorn del rial de la Planeta sense presentar els estudis ambientals pertinents. L'accés principal fins al dipòsit d'aigua per aquest rial ha obligat a fer-lo més ample, i també s'ha pavimentat en tota l'amplada.

El regidor d'Urbanisme d'Arenys de Munt, Alfons Molons (CiU), va assegurar que es vetllarà perquè es resolguin els problemes dels veïns, sobretot d'accés a les seves finques, originats arran de la construcció del nou dipòsit, abans no es doni l'obra per acabada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.