La protectora de Cubelles posa un contenciós a l'Ajuntament perquè no tanqui el seu refugi de gossos

El govern anuncia una jornada d'adopcions dels animals el 7 de novembre

L'ordre de tancament del refugi, situat en una zona propera al Molí de la Palma de Cubelles, prové d'una denúncia feta als Mossos enguany per alguns exvoluntaris de la protectora. L'Ajuntament explica que els agents van corroborar l'existència de cadàvers d'animals en un solar de l'espai, la falta de canalització d'aigües residuals, i mancances en el registre dels animals.

Així mateix, el govern local (PSC, CiU i ERC) destaca que la protectora no disposa de llicència d'activitat. «Els Mossos ens han dit que nosaltres tenim la responsabilitat directa en aquest tema, i que hem de prendre decisions», explica el regidor de Salut de Cubelles, Joan Rodríguez Serra.

Aturar el tancament

La protectora d'animals, però, nega que els gossos no estiguin ben atesos, i reivindica la seva feina a la comarca, que ha tingut la col·laboració de diversos ajuntament del Garraf fins fa poc.«Tenim els animals en les màximes condicion», diu la presidenta de l'associació, Balbina Armengol.

Per aturar el tancament del refugi, on resideixen uns dos-cents animals, l'associació ha presentat un contenciós administratiu en què demana al jutge que suspengui la decisió de l'Ajuntament de tancar la seu de l'entitat. La presidenta de l'associació protectora d'animals destaca que el refugi «no li costa ni deu cèntims», a l'Ajuntament, i recorda que l'entitat té un refugi a Cubelles des de l'any 1988. «Volem que ens deixin treballar tranquils», diu Balbina Armengol. «Si hem de marxar, marxarem, però quan ho digui un jutge», afegeix la responsable del refugi de gossos de Cubelles.

La campanya

La campanya que impulsarà l'Ajuntament de Cubelles inclourà una jornada d'adopció pública el 7 de novembre a la plaça del Mercat, on els futurs propietaris podran veure els animals i fer l'adopció in situ. Un cop formalitzada, l'animal adoptat serà degudament censat i se li col·locarà el xip identificatiu sense cost per al propietari del gos. La campanya, que du per títol Gos SOS, es reforçarà amb una pàgina web i accions informatives a través de fulls de mà i cartells, i té la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès-Garraf i de diversos voluntaris. Els ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella també donaran suport a la iniciativa. Els gossos que no s'adoptin s'enviaran al centre d'acollida d'animals que la Mancomunitat té a Vilafranca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona