Medi ambient

Ajuts a onze ens locals gironins per a la recollida d'orgànica

L'Agència Catalana de Residus ha atorgat 186.812 euros als projectes de set ajuntaments i quatre consells comarcals

L'Agència Catalana de Residus (ACR) s'ha proposat millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica i, per això, una de les línies d'ajuts més importants del 2015 ha estat per al foment d'aquest tipus de recollida. A la convocatòria, s'hi van presentar una vintena d'ens locals gironins, entre ajuntaments i consells comarcals, i onze dels quals han estat beneficiats per l'ajut, mentre que a nou se'ls ha denegat. En total, els ajuts que s'han atorgat per impulsar millores quantitatives i qualitatives en la recollida d'orgànica a quatre consells comarcals de la demarcació gironina i a set ajuntaments sumen 186.812 euros.

Destaquen sobretot els ajuts concedits als consells comarcals: el de l'Alt Empordà ha rebut l'import màxim possible, 50.000 euros –tot i que n'havia sol·licitat gairebé 318.000–; el de la Selva, 40.270; el del Baix Empordà, 37.905, i el del Gironès, 13.320. Entre els ajuntaments, destaquen els ajuts atorgats a Sant Hilari, de 13.945 euros, i a Girona, de 12.750. Tres consistoris, Tossa de Mar, Vilablareix i Navata, han rebut uns 5.500 euros per als seus projectes. Cassà de la Selva, amb 1.915, i Espinelves, amb 207, tanquen la llista. Tots han rebut l'import que havien demanat excepte el Consell de l'Alt Empordà.

A tot Catalunya, els ajuts s'han atorgat a 55 projectes per un valor global de 912.000 euros. Els 62 projectes presentats que van quedar fora va ser bàsicament perquè no van obtenir suficient puntuació i en dos casos –entre els quals Figueres–, per haver-se presentat fora de termini.

D'altra banda, cal dir que l'ACR va destinar 1,46 milions a finançar 67 projectes d'ens locals per a la prevenció i preparació per a la reutilització, però no els ha detallat.

Ajuts del pla PIMA

L'ACR també destaca que gràcies a la seva mediació s'ha aconseguit que el 37% dels ajuts estatals del pla PIMA Residus –uns 3 milions dels 8,2 totals– es destinin a Catalunya. En l'àmbit gironí, els ajuts serviran per finançar part de les obres de condicionament dels dipòsits controlats de Beuda i per redactar projectes i millores a les instal·lacions dels de Pedret i Marzà.

LES XIFRES

186.812
euros
sumen els ajuts concedits als onze projectes d'ens locals gironins per a la recollida de la fracció orgànica.
20
ens locals
de la demarcació es van presentar a la convocatòria: onze han rebut l'ajut i a nou se'ls ha denegat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona