Infraestructures

Comunicacions

Sense barreres al camí de Puigventós

L'Ajuntament reclama la titularitat d'una via que apareixia al mapa cadastral del 1852

Es vol retirar un cadena que barra el pas als vehicles

El camí de Puigventós o camí vell de Santa Eugènia de Berga no és, ni molt menys, una via especialment transitada, però el decret legislatiu 2/2003 estableix que els camins públics, com a béns de domini públic, són inalienables, inembargables i imprescriptibles, i que l'obligació dels ajuntaments és defensar-los i mantenir-los. Per això, el consistori de Vic ha decidit iniciar l'expedient de recuperació del camí dels Sagraments, com també es coneix aquesta via que ja figurava al mapa cadastral i al plànol de Vic i rodals del 1852.

Darrere la voluntat de l'Ajuntament vigatà per recuperar d'ofici el camí de titularitat municipal hi ha un perquè: procedir a retirar la cadena i el perfil metàl·lic que s'ha col·locat en aquesta via, a l'alçada de Puigventós. Poc després de la cruïlla entre la bifurcació que va cap a la Casanova de Serrahima i el mas Serra hi ha un petit mur de formigó a un cantó i un perfil metàl·lic a l'altre, de manera que es pot barrar el pas amb una cadena i impedir que els cotxes hi passin.

El 24 d'agost, un veí va presentar una instància a l'Ajuntament demanant que s'inspeccionés el camí, ja que se l'havia trobat tancat amb una cadena. En les setmanes següents, diverses persones també es van dirigir al consistori per saber com és que havien barrat el camí que utilitzaven per arribar a l'hort que cuiden. Dijous passat al migdia, l'endemà que l'Ajuntament aprovés l'inici de l'expedient, la via estava oberta, però s'hi podien veure la cadena i un cadenat. Un veí del mas Serra va explicar a aquest mitjà que s'havia volgut obstaculitzar la circulació de vehicles de magrebins que utilitzaven el camí com a zona de pas. En aquest punt, la via deixa d'estar asfaltada i continua com a camí de carro, plena d'herba.

L'Ajuntament de Vic dóna deu dies d'audiència als veïns i als propietaris del costat del tram de camí tallat. Exhaurit el termini, la brigada municipal desmuntarà la cadena i el perfil metàl·lic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona