Infraestructures i serveis

Des d'Olot donen fet al govern espanyol el traçat de la variant que li pertoca

L'alcalde el fa arribar al Ministeri de Foment i les dues parts es donen un mes per arribar a un acord

Evita l'aïllament del barri de l'Hostal del Sol

Ja que la feina que li pertoca al Ministeri de Foment no la fa, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va anar dimecres a Madrid amb els deures fets respecte al tram de la variant nord que pertoca construir al govern espanyol. Cal recordar que la variant uneix la C-63 a les Preses –i, per tant, de titularitat de la Generalitat– amb l'autovia A-26 de l'eix pirinenc, de titularitat de Foment. Corominas ha avançat en el ple la presentació d'aquesta proposta, però no n'ha donat detalls. Només ha remarcat que incideix en dos punts sensibles, el barri de l'Hostal del Sol i el giratori de connexió amb l'autovia A-26 i l'accés a la carretera dels túnels del Capsacosta. El poc que ha transcendit d'aquesta proposta és que no deixarà aïllat el barri de l'Hostal del Sol, on els veïns i alguns grups municipals de l'oposició alertaven que això podria passar si prosperaven altres propostes amb un viaducte de més grans dimensions que l'actual. Això podria significar recuperar parcialment traçats més antics o el disseny d'un traçat a una cota inferior a la del barri. La proposta de l'Ajuntament d'Olot també inclou la petició de segregar la variant nord d'Olot de la millora de traçat de l'eix pirinenc al seu pas per la Vall de Bianya.

El ple també ha donat llum verd, amb l'abstenció de la CUP, a la normativa que ha de regir l'obertura de clubs cannàbics a la ciutat, després de desestimar una al·legació en què es demana reduir la distància de 700 metres lineals que calen entre aquests establiments i els equipaments públics educatius i culturals.

LES XIFRES

1
mes
és el termini fixat amb el Ministeri de Foment per saber la posició del govern espanyol respecte a la variant nord.
250.000
euros
mensuals és el cànon fixat al plec de clàusules per a la concessió de la gestió del servei de bar a Sant Francesc.

Llum verd al concurs pel bar a Sant Francesc

El concessionari del bar cafeteria que s'està habilitant al fortí de Sant Francesc, a dalt del volcà Montsacopa, haurà de pagar un cànon mensual de 250 euros i haurà d'assumir una part dels més de 40.000 euros a què puja la inversió, segons el plec de clàusules del concurs aprovat en el ple. La concessió és per deu anys i cinc de prorrogables. El govern (CiU i PSC) i ERC, en l'oposició, hi han votat a favor i la CUP i OeC, en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia