Infraestructures i serveis

rodalies

protesta

Montcada i Reixac assegura que va avisar Renfe de les “possibles afectacions” del trànsit ferroviari

El consistori qualifica de “falses” les explicacions que ha donat la companyia als usuaris que es van veure afectats

L'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) ha assegurat que va enviar una notificació a Renfe per informar de les “possibles afectacions” del trànsit ferroviari amb motiu de la concentració ciutadana aquest dimecres per demanar el soterrament de les vies, convocada per l'Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. El consistori qualifica de “falses” les explicacions que ha donat la companyia als usuaris que es van veure afectats pel tall ferroviari de la línia R2, acusant al municipi de realitzar una manifestació sense previ avís. L'alcaldessa, Laura Campos, considera “vergonyós i indignant” que Renfe traslladi a l'Ajuntament i als cossos policials la seva incapacitat d'organització i la manca de previsió del servei sense oferir alternatives als seus usuaris i ha afegit que “és un intent de voler criminalitzar una reivindicació legítima del poble”.

“Renfe és coneixedor que sempre, des de fa anys, quan hi ha un atropellament al nostre municipi fem mobilitzacions de la ciutadania”, ha recordat Campos, que ha afegit que “també és perfectament coneixedor que la gent, seguidament, mostra la seva ràbia i indignació tallant les vies de forma espontània”.

L'alcaldessa considera que aquesta reacció de la ciutadania és “comprensible”. “Estem farts del maltractament continu i sistemàtic que el Ministeri de Foment, Adif i Renfe tenen amb Montcada i Reixac”, ha afirmat amb contundència. Campos ha apuntat que “un cop més Renfe demostra la seva incapacitat de gestionar el servei de Rodalies”.

Unes 500 persones van tornar a sortir aquest dimecres al carrer per exigir que el govern espanyol doni llum verda al projecte del soterrament de la línia de tren i es deixin de produir víctimes mortals a les vies del tren. La mobilització es va fer l'endemà del darrer atropellament a les vies, que va acabar amb la vida d'un jove de 16 anys, veí del municipi.

Amb aquesta mort, ja en són 168 les persones que en vint anys han perdut la vida a la via del tren a Montcada i Reixac. La mobilització va tenir lloc a la Cruïlla el Soterrament, al costat de la línia R2, i els actes van consistir en els parlaments a càrrec de l'alcaldessa i el portaveu de la plataforma, un minut de silenci i la col·locació de flors blanques al monòlit que recorda les víctimes del tren. Un cop acabada la mobilització, els assistents van decidir continuar amb les accions reivindicatives a les vies del tren de l'R2.

En total, arran de la protesta es van veure afectats 90 trens i més d'11.000 viatgers, en l''afectació ferroviària més important d'aquest any, segons la companyia Renfe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona