Albal ultima les obres del pla Zapatero

Les actuacions finançades a Albal pel Fons Estatal d'Inversió Local, el conegut com a Pla Zapatero, ja estan en gran part enllestides a excepció d'algunes actuacions puntuals. Segons l'alcalde d'Albal, Ramon Marí, només les obres a l'avinguda Pare Carles Ferrís, a l'avinguda Constitució i a la Plaça de Fontilles estan encara en marxa degut als retards que han patit per les últimes pluges. De totes formes, segons Marí, l'ajuntament pot afirmar ja que totes estes remodelacions estaran finalitzades abans que acabe l'any, tal com exigia l'articulat d'este pla estatal.

En total, Albal ha rebut del «Pla Zapatero» al voltant de 2,6 milions d'euros amb els quals ha finançat dotze obres públiques destinades, principalment, a millorar les infraestructures en diverses zones per tal d'evitar inundacions i a remodelar l'entrada del poble.

A més d'estes actuacions, s'està duent a terme una altra obra de gran envergadura que suposarà remodelar la principal via comercial del poble, l'avinguda Corts Valencianes, per tal de convertir-la en un bulevard amb menys presència de trànsit i més espai per als vianants. Malgrat la polèmica que va suposar en un principi entre els comerciants de la zona, finalment Ajuntament i veïns han arribat a un acord sobre el projecte que compaginarà els interessos dels veïnat amb els dels comerciants, que temien que la reestructuració els deixara sense zones de càrrega i descàrrega.

Esta actuació també contempla la construcció d'un col·lector per evitar inundacions i està finançada amb fons estatals, però estos procedents de l'ajuda del Govern pels danys que van causar les pluges a 2007.

L'alcalde ha demanat paciència al veïnat mentre duren les obres per les molèsties que poden causar i s'ha mostrat confiat que la remodelació serà beneficiosa per al poble i permetrà disposar d'una avinguda cèntrica destinada al passeig i les compres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.