Infraestructures i serveis

Cornellà fa inventari dels camins públics i privats

Les dades obtingudes, que s’estan donant a conèixer als veïns, serviran per evitar els problemes generats per la falta d’informació sobre la titularitat

Una empresa especialitzada està fent, per encàrrec de l’Ajuntament, un inventari exhaustiu dels camins de Cornellà del Terri. L’objectiu del treball –“un projecte de molta envergadura i molt complex”, segons l’alcalde, Salvador Coll– és discernir entre els camins privats i els públics, una distinció que fins ara no estava clara en força casos i que de tant en tant origina conflictes, bé perquè hi ha particulars que, en transcórrer dins la seva finca, s’apropien de trams públics, o bé perquè el camí públic ha desaparegut, per exemple, en ser llaurat per un pagès. “No pretenem recuperar a curt termini tot el que sigui públic, però l’inventari ens servirà quan, en situacions concretes, haguem de reclamar-los”, puntualitza Coll. D’altra banda –hi afegeix– a l’Ajuntament li convé tenir clar quins són els camins públics a l’hora de fer-hi inversions. Ara mateix, el consistori prepara un pla d’asfaltatge dels principals camins, sempre que siguin de titularitat pública.

Dades antigues

Les dades disponibles fins ara es basaven principalment en uns mapes antics fets a partir de fotografies aèries que resulten molt confusos. Els tècnics ho han estat revisant en els últims mesos i ja disposen d’un esborrany de fitxes de tots els camins. La llista dels camins públics i privats, amb les corresponents fitxes, s’estan mostrant als veïns, en unes reunions per sectors geogràfics que s’acaben la setmana vinent, i en què els afectats aporten dades que, si escau, s’afegeixen a l’inventari. Seguidament, el treball es penjarà al web municipal perquè els veïns hi puguin continuar dient la seva. L’equip de govern afirma que no hi ha pressa i no s’ha marcat una data per acabar-ho. La intenció –afirma Coll– és portar-ho al ple municipal per a la seva aprovació inicial quan el document ja estigui molt afinat.

Encara no hi ha una xifra dels quilòmetres de camins –públics i privats– que té Cornellà, però es tractaria de centenars, ja que el municipi té prop de 28 quilòmetres quadrats, repartits en nou nuclis diferents i força cases aïllades.

LA FRASE

Ens servirà quan, en situacions concretes, haguem de reclamar els de titularitat pública
Salvador Coll
ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona