Mediona i Sant Quintí volen rehabilitar els nuclis

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona va formalitzar dimarts la presentació del projecte al qual aspiren per aconseguir els ajuts de la llei de barris, que suposaria la concessió del 75% del cost total de l'obra. El govern tripartit de Sant Quintí de Mediona (PSC, CiU i el PP) han presentat un projecte de rehabilitació del centre vila i el Vilet amb la intenció de millorar l'entorn urbà, crear un hotel d'entitats a l'actual edifici de l'escola Sant Antoni, que properament deixarà de ser-ho per la construcció del nou edifici, la creació d'un centre cívic al Jardí i la millora de la connectivitat amb la zona del Vilet, que està situat a sobre del nucli i al qual s'accedeix a través d'escales.

El projecte que han liderat durant aquest mandat el cap de CiU, Guillem Nadal, i el cap del PSC, Ramon Creixell, es va aprovar dissabte passat per unanimitat en el ple que discutia l'actuació. La redacció del projecte, que ha fet la Diputació i el procés participatiu que es va fer, preveu diverses actuacions que pugen a 4,2 milions d'euros. Segons va explicar ahir l'alcalde, el socialista Ramon Creixell, prop del 60% del projecte preveu actuacions en l'espai públic i en zones amb la intenció de millorar la qualitat dels espais públics i aturar la degradació d'alguns habitatges. El projecte inclou també mesures per fomentar la tinença responsable d'habitatges, especialment aquells que formen parc del parc de lloguers del municipi.

El municipi veí, Mediona, ha presentat també el seu projecte per ser subvencionat a través de la llei de barris després que fa anys valorés la seva presentació però acabés desestimant la possibilitat per la complexitat del procés. El projecte, que ha tingut també el suport de la Diputació i que ha generat un procés de participació, proposa una actuació transversal al nucli de Sant Joan de Mediona, que té un cost aproximat de 4 milions d'euros. El projecte, que ha presentat l'Ajuntament governat pel PSC, inclou actuacions urbanístiques, ambientals, socials i de millora de l'ocupabilitat i la promoció econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona