Infraestructures i serveis

Un telecabina fins a més de 2.500 metres d’altitud

Estan construint l’allargament del traçat actual, que es preveu que sigui molt utilitzat tant a l’hivern com a l’estiu

Per a l’inici de la pròxima temporada d’esquí, la Molina disposarà d’un nou equipament que també tindrà molta importància per als usuaris dels mesos d’estiu. Es tracta de l’allargament del traçat del telecabina que es va estrenar el 1999 i que arribava a la cota 2.300. Amb l’ampliació, el telecabina que arribarà fins a més de 2.500 metres d’altitud, a poca distància del cim de la Tosa d’Alp. És una obra de gran envergadura que s’està executant amb un pressupost d’uns 5 milions d’euros. El promotor, FGC, considera que és una infraestructura que esdevindrà un nou atractiu per oferir activitat turística a la Molina al llarg de tot l’any, ja que, si bé durant la temporada d’esquí la faran servir sobretot els practicants dels esports de neu, en la resta del calendari podrà ser usada per excursionistes, practicants del ciclisme de muntanya (al telecabina s’hi podran pujar bicicletes) o amants de la natura en general. Les obres consisteixen en la instal·lació de nou pilones, la fonamentació, el muntatge elèctric, les cabines i un hangar de l’estació de retorn. Es tracta d’un telecabina monocable de vuit places. El seu traçat és rectilini, de 1.021 metres de llargada i supera un pendent de 178 metres amb un pendent mitjà d’un 17,43%. El traçat per on discorre la instal·lació està relativament protegit del vent i lliure de vegetació forestal, un fet que garantirà una gran vista panoràmica.

L’any 1955 es va inaugurar el primer telecabina de dues places, anomenat Puig d’Alp, que anava des de la zona baixa de l’estació fins a pràcticament el cim de la Tosa d’Alp a 2.537 metres. Posteriorment, l’any 1975 el telecabina Puig d’Alp es va reemplaçar per dos telecadires de dues places de pinça fixa, fins a l’edifici del refugi del Niu de l’Àliga, a 2.520 metres.

LA XIFRA

1.021
metres
és la llargada del nou tram del telecabina que estan construint a la Molina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona