Infraestructures i serveis

Els talls intermitents mantenen viva la protesta

Els activistes tallen durant tres hores l’autopista AP-7, a Girona, fins que són desallotjats per la policia

Les protestes tornen a bloquejar la confluència entre la C-17 i la C-25 i l’N-II a Mataró

Els talls intermitents de carretera van mantenir ahir viva la protesta contra la sentència de l’1-O a diferents punts del país. A Girona, una marxa que arrancava als jutjats va acabar a l’autopista AP-7, on més de mig miler d’activistes van tallar-la en tots dos sentits de circulació. Ho van fer des de dos quarts de tres de la tarda fins passades les sis. Els manifestants van accedir a la via a través d’un corriol paral·lel i després de vinclar el reixat metàl·lic. Durant les més de tres hores que va durar el bloqueig, els activistes van muntar barricades en tots dos sentits de la marxa amb tanques, branques, canyes i fins i tot un cap de Mickey Mouse que hi havia abandonat per la zona. El tall va provocar importants problemes de circulació a Girona, ja que el trànsit es va haver de desviar pel centre de la ciutat i l’N-II. L’acció es va acabar quan hi van intervenir agents dels Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional, que van desallotjar els manifestants. Tot i que hi va haver algun enfrontament, el desallotjament es va fer ordenadament i per la via pacífica.

A la resta de la demarcació de Girona, des de bon matí diverses persones van tallar la C-65 a l’altura de Cassà de la Selva on, encara de nit, s’havia encès una barricada per tallar el trànsit. A mig matí els Mossos van dispersar-los sense gaires problemes, però els antiavalots van continuar pressionant els manifestants a cops de porra quan ja eren fora de la carretera. L’Ajuntament va emetre ahir un comunicat en què critica de manera “severa” l’actuació policial i expressant la seva “repulsa” contra aquesta manera de fer. Hi va haver diversos contusionats. Es van fer també talls a Celrà, Bescanó, Anglès i a l’A-2 a l’altura de Fornells de la Selva, a més d’altres punts de la xarxa viària gironina. També, un grup d’estudiants va tallar al migdia el vial nord, que uneix l’autovia A-26 amb el polígon del Pla de Baix, i a la tarda van tallar l’autovia, just a la sortida d’Olot en direcció cap a Besalú i Girona. Al vespre, uns desconeguts van fugir després de cremar pneumàtics enmig de l’N-II, a Bàscara, que van tallar completament la circulació en aquesta via.

La confluència entre la C-17 i la C-25 a Gurb es va mantenir ahir tallada la major part de la jornada. És tracta d’un nus viari que ja havia estat bloquejat dilluns fins a la mitjanit i ahir a dos quarts de deu del matí es va reprendre el tall amb un grup de manifestants que van ser dispersats pels Mossos d’Esquadra a les tres, però que una hora després hi van tornar amb unes tanques que van trobar en un polígon proper. Va haver-hi alguns moments de tensió entre els concentrats i un grup de camioners que exigien poder passar.

L’N-II a l’altura de Mataró va tornar a estar tallada de manera intermitent des del matí i fins al vespre. A Barcelona, al matí hi va haver talls a l’avinguda del Paral·lel, que es va reobrir a primera hora de la tarda quan el tall es va desplaçar cap a la plaça Espanya i va ocupar la Gran Via. També hi va haver talls a l’entorn de la Delegació de Govern, a causa de la protesta convocada i en altres ciutats on es van convocar mobilitzacions al vespre. També al vespre, el tall de l’autopista C-16, a Terrassa, i la carretera C-35, a Sant Celoni, van provocar molts problemes de trànsit a la zona del Vallès.

Poca incidència al tren

El dia va començar amb un tall a la línia d’alta velocitat a Girona derivat de l’incendi a les vies del dia anterior. La circulació del TAV entre Barcelona i Figueres no es va poder reprendre fins a mig matí i es feia per via única. Progressivament es van anar recuperant freqüències i horaris habituals. Pel que fa a les línies de rodalies, hi va haver alguns talls puntuals al matí. A primera hora van afectar el pas de l’R1 a Mataró quan un grup de manifestants es va desplaçar en sentit sud per les vies durant mitja hora. La crema d’objectes a la via va provocar un tall puntual al tram entre Puigcerdà i Urtx de l’R3, mentre que a la tarda hi va haver la interrupció de la circulació ferroviària entre Reus i Vila-seca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona