Infraestructures i serveis

Societat

Millores a la via que connecta amb el centre d’Amazon al Vallès

El departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès i Polinyà han pactat una sèrie de millores a la carretera B-140, la que uneix la cocapital del Vallès Occidental amb l’AP-7. Entitats veïnals i patronals i ajuntaments, sobretot el de Santa Perpètua, havien denunciat greus problemes de mobilitat perquè, a la situació precària dels darrers anys, s’hi havia afegit l’obertura, l’octubre del 2019, d’un centre logístic d’Amazon al polígon de Can Rabella, al terme municipal de Barberà i al peu d’aquesta carretera. Tot i que ho va desvincular de l’obertura del centre de la multinacional, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va avançar a aquest diari el mes d’agost que negociaven millores per millorar la mobilitat en una via fonamental per al Vallès. Les millores pactades inclouen la redacció d’un projecte per a construir una nova rotonda al quilòmetre 1,2, a l’àmbit de Molí d’en Gall, d’accés a Sabadell per la zona esportiva de Sant Oleguer i que també donarà accés al polígon industrial zona nord de Barberà del Vallès. L’acord preveu també la remodelació de l’actual rotonda de Can Sabau per a connectar amb la carretera B-142, de Polinyà, i amb l’accés a l’autopista i la millora de l’accessibilitat als polígons industrials i la construcció d’un carril bici i una via per a vianants. A més, es planteja la implantació d’un servei de bus ràpid i la demanda conjunta a l’Estat de la la millora dels accessos a l’AP-7. Tot plegat estarà gestionat per un grup de treball en què seran presents la Generalitat i els ajuntaments afectats.

D’altra banda, la denúncia que va presentar l’Ajuntament de Santa Perpètua contra el de Barberà per la instal·lació del centre d’Amazon, de 280.000 metres quadrats, perquè considera que en la tramitació urbanística s’havien comès irregularitats, com ara no haver fet l’estudi de mobilitat generada, l’estudi d’avaluació ambiental i altres estudis preceptius, segons la llei d’urbanisme, continua sense resoldre’s.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona