Infraestructures i serveis

Adequació i millora del carrer Pi i Sunyer de Roses

Les obres haurien de començar després de l’estiu i busquen la transformació estètica d’un espai que ha quedat obsolet

Inclouen el tram de 125 metres entre plaça Catalunya i rambla Ginjolers

La reforma del carrer Doctor Pi i Sunyer de Roses buscarà la transformació estètica i la millora funcional d’un espai cèntric comercial i que dona imatge a la població. Les obres del projecte, que es preveu que estiguin a punt d’iniciar-se després de l’estiu, es faran entre la plaça Catalunya i la rambla Ginjolers, un tram que té una llargària de 125 metres i una amplada d’entre vuit i nou metres. Aquest espai havia quedat obsolet. L’última millora data dels anys vuitanta.

Els treballs tenen un cost calculat de prop de 300.000 euros, una xifra que pot quedar reduïda en adjudicar-se, fruit d’un concurs públic. Es busca harmonitzar l’estètica i qualitat urbana dels carrers adjacents del nucli urbà, que s’ha anat transformant els darrers anys, des del carrer Nou fins al front de mar.

El carrer Doctor Pi i Sunyer forma part de la zona comercial i residencial del nucli urbà de Roses, una zona amb un clar predomini de botigues i de locals de restauració situats a les plantes baixes d’edificis plurifamiliars.

En el projecte s’ha tingut en compte l’essència bàsicament comercial i el seu ús com a zona de passeig de vianants entre la rambla i el front de mar. Per emfatitzar aquest ús, precisament, la pavimentació es mantindrà a un sol nivell per donar prioritat al trànsit de vianants, tot i que fent-ho compatible amb la circulació rodada dels vehicles de càrrega i descàrrega que subministren durant certes hores al dia els establiments i comerços que es troben a peu de carrer.

Es millorarà també les diferents instal·lacions que presten els serveis bàsics al carrer. Així, se substituirà la xarxa d’aigua, se soterrarà el cablejat aeri de les instal·lacions d’electricitat i telefonia, es realitzarà l’obra civil per a les instal·lacions de telecomunicacions i es renovarà l’enllumenat públic, instal·lant-hi llums de baix consum. Per últim, es construirà una nova xarxa de recollida d’aigües i s’instal·larà el mobiliari urbà i el reg per a les noves jardineres que dotaran de vegetació l’espai.

LA XIFRA

300.000
euros
és el cost calculat dels treballs de millora, abans de ser adjudicats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona