Infraestructures

argentona

Les expropiacions de la ronda de Mataró, frenades per un recurs

El consistori argentoní acull la notícia gratament i espera que el proper govern de la Generalitat de CiU repensi l'obra

Les actes prèvies a l'ocupació dels terrenys s'havien de fer el desembre i s'ajornen un mes

Els diversos recursos presentats per l'Ajuntament d'Argentona en contra del projecte de la ronda de Mataró sembla que han fet una mica d'efecte. Si més no, un ha servit per endarrerir uns dies les actes d'expropiacions amb els afectats per la construcció de la nova infraestructura. I és que la Generalitat tenia previst dur a terme aquestes reunions amb els propietaris dels terrenys afectats per la nova carretera a finals d'aquest mes, però s'haurà d'esperar, com a mínim, fins al gener per fer-ho, en espera que es resolgui el recurs que el consistori argentoní va interposar a la Generalitat.

El regidor d'Urbanisme d'Argentona, Xavier Collet (TxA), es va mostrar satisfet per aquest anunci. “La nostra estratègia era intentar endarrerir el projecte de manera que el proper govern de la Generalitat pugui dir què farà”, va explicar el regidor, que afirma que l'Ajuntament mirarà d'endarrerir el projecte “fins allà on es pugui”. Tanmateix, Collet va confessar que “a hores d'ara sobre aquesta qüestió poca cosa es pot fer”, i va demanar al proper govern de la Generalitat “que inclogui la ronda de Mataró –igual que la ronda del Maresme– dins la taula de diàleg amb el territori”. Tot i això, va manifestar que “depenent de què digui la resolució del recurs potser les expropiacions encara podrien anar més enllà del gener”.

De la mateixa manera, el regidor d'Urbanisme d'Argentona va demanar al govern en funcions de la Generalitat “que no faci les coses a última hora abans de marxar”. Collet va recordar que el seu soci de govern municipal –CiU– també està en contra del projecte de la ronda de Mataró tal com està definit.

LA DATA

20.12.10
Data fixada per la Generalitat
per començar a instruir les actes prèvies sobre les expropiacions.

LA FRASE

L' estratègia era endarrerir el projecte perquè el proper govern pugui dir què farà
Xavier Collet
regidor d'urbanisme de l'ajuntament d'argentona

“Serà qüestió de dies”

Per la seva banda, el secretari de Mobilitat en funcions de la Generalitat, Manel Nadal, va admetre que s'haurà d'esperar que es resolgui el recurs interposat per l'Ajuntament d'Argentona, pel que fa a les expropiacions del terreny, per poder tirar-les endavant. Tot i això, Nadal va voler restar transcendència al fet i va assegurar que “serà qüestió de dies poder fer les reunions amb tots els afectats de manera individual i resoldre aquest punt”. En aquest sentit, l'encara secretari de Mobilitat va explicar que “si aquestes actes estaven previstes cap a finals de desembre, segur que al gener ja estaran del tot enllestides i es podran fer”. A més, però, Manel Nadal va recalcar que “comunicar les actes prèvies als afectats és imprescindible per poder fer que el projecte avanci”, i va recordar que les obres per fer realitat la ronda de Mataró “ja estan adjudicades i això no es pot canviar”. De fet, segons les previsions de l'actual govern en funcions de la Generalitat, aquests treballs haurien de començar a ser una realitat entre finals del 2010 i principis del 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.