Infraestructures

malgrat de mar

Malgrat estrena l'arxiu al costat de la Torre de Can Sala

Rehabilita i adequa també la finca catalogada on situarà l'oficina de gestió tributària

Fins a quatre administracions diferents participen econòmicament en la realització del projecte

Malgrat de Mar va inaugurar, ahir, l'arxiu municipal, situat al costat de la Torre de la Vídua de Can Sala, que també ha estat remodelada i adequada per al seu ús públic. Centenars de persones van acudir, ahir al migdia, a la inauguració oficial, a la qual van ser presents representants de totes les administracions.

De fet, el finançament dels nous equipaments demostra el grau de col·laboració entre estaments públics per a la concreció d'aquests dos equipaments. La construcció de l'edifici destinat a l'arxiu municipal ha costat 1,6 milions d'euros, els quals han estat finançats íntegrament a través del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (FEOSL) del govern de Madrid. La rehabilitació de la torre ha tingut un cost de 891.703,89 euros, finançats amb un ajut de 400.000 euros, procedents del pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC), que atorga la Generalitat de Catalunya. La resta de la inversió ha estat aportada per l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Les obres han tingut una durada de nou mesos.

L'arxiu es traslladarà aviat al nou edifici, on hi haurà principalment la documentació històrica, mentre que l'administrativa es continuarà tramitant a l'edifici consistorial fins que s'hagi tancat l'expedient corresponent. Pel que fa a la Torre de Can Sala, la planta baixa l'ocuparà l'oficina de gestió tributària (OGT) de la Diputació i a la primera planta hi queda una sala per realitzar actes municipals, com ara casaments civils. Fruit d'un conveni, la Diputació s'encarregarà del manteniment de l'edifici catalogat. A més, el recinte conserva l'antic jardí de la residència que estarà obert al públic. L'espai, però, es tancarà a les nits.

L'acte festiu d'ahir es va encetar amb una cercavila, en què van participar personatges il·lustres de la vila com ara Zenòbia Camprubí, Marià Cubí, Fèlix Cardona i Ramon Turró, rememorant el passat històric de la vila, que ara quedarà guardat al nou arxiu. L'alcaldessa del municipi, Conxita Campoy (PSC), es va encarregar de tallar la cinta, acompanyada del delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, el director general d'Administració Local de la Generalitat, Joan Cañada, i el diputat delegat de Societat del Coneixement de la Diputació de Barcelona, Ezequiel Martínez.

“Hem passat dificultats però finalment vàrem poder reconquerir aquesta finca i avui això és de tots”, va afirmar l'alcaldessa. Per la seva banda, Cañada, va destacar el fet que el nou recinte no suposi cap despesa corrent afegida pel consistori. “Aquesta ha de ser la nova mentalitat dels ajuntaments”, va dir.

LA XIFRA

2,5
milions d'euros han costat les obres de tot el complex: el nou arxiu i la remodelació de la torre.

LA FRASE

“Hem passat dificultats però finalment vàrem poder reconquerir aquesta finca
Conxita Campoy
alcaldessa de malgrat de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona