Infraestructures

Inici de l'enquesta pública per la desviació de Joncet

Després d'onze anys d'espera, els habitants podran consultar finalment el projecte als ajuntaments de Serdinyà i Jújols i aportar-hi les seves observacions

Del 16 de maig al 15 de juny tindrà lloc l'enquesta pública sobre el traçat de la desviació de la carretera RN-116 al seu pas per Joncet. El projecte es pot consultar als ajuntaments de Serdinyà -del que depèn Joncet- i de Jújols. Aquest és el primer pas per a que comencin les obres d'aquest tram d'un quilòmetre i mig que, des de l'any 2000, reclamen els habitants d'aquesta població que travessa la carretera de Cerdanya. Aquesta carretera és per on circulen, l'hivern, els vehicles que van a les pistes d'esquí i per on circulen tot l'any entre vint i vint-i-cinc camions cisterna carregats de carburant que van de Port La Novèla a Andorra.

L'inici de les obres ha estat retardada durant anys per problemes mediambientals, per l'existència a la zona d'espècies protegides de mussols, papallones i sargantanes. Aquests retards havien causat l'exasperació dels habitants que havien arribat a tallar la circulació cada hivern per reclamar l'inici de les obres.

Primers treballs a la tardor del 2012

Segons la DREAL (Direction Régionale de l'Environnement, de l'Aménagement et du Logement) el projecte presentat “millorarà la fluïdesa del trànsit entre la plana del Rosselló i el Conflent, el Capcir, Cerdanya, Espanya i Andorra”. Pels habitant de Joncet, aquest organisme públic afirma que “la desviació garantirà la seguretat dels vianants i millorarà el quadre de vida del vilatge”.

El problema de les espècies protegides continua sent evocat pel DREAL que assegura que “l'impacte serà important per a l'hàbitat de dues espècies protegides, la papallona proserpina i la sargantana cuallarga”. Per assegurar “la perennitat d'aquestes dues espècies” la DREAL ha proposat al CNPN (Conseil National de la Protection de la Nature) una sèrie de mesures que han estat validades, com la neteja de dinou hectàrees de terreny que “esdevindran àrees de pastura i espais de lleure”.

Després de l'enquesta pública que ara comença, a inicis de l'any que ve s'obrirà el concurs per a les empreses i, finalment, les obres podrien començar a la tardor del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona