Infraestructures

tremp

Allau d'al·legacions contra la MAT de Ponent

Tots els consistoris catalans afectats i el Consell del Pallars Jussà s'hi oposen

Ahir es va tancar el període d'al·legacions per a l'avantprojecte de línia de molt alta tensió (MAT) que ha de connectar Aragó i Catalunya a través d'un nou corredor elèctric entre Penyalba i Isona. Tots els ajuntaments afectats de la comarca del Pallars Jussà han presentat al·legacions en contra de l'avantprojecte i la declaració d'impacte ambiental presentada per Red Eléctrica (REE), i també s'han adherit a una al·legació conjunta del Consell Comarcal aprovada per unanimitat de tots els partits.

L'Ajuntament de Tremp, que és el més perjudicat en termes de territori afectat, va fer públiques ahir les seves al·legacions en el sentit de reclamar l'aprofitament de les línies existents en lloc de crear-ne una nova. També adverteix que el pla vulnera competències municipals i incomplex la legislació en matèria d'espais protegits i punts d'interès geològic. L'Ajuntament de Castell de Mur, a més de coincidir en això, subratlla que el traçat afectarà el conjunt monumental del castell i que passa per zones habitades.

El grup ecologista Ipcena ha demanat que es declari nul el procés perquè la línia aprofita, en territori d'administració aragonesa, una antiga línia de torres elèctriques que es va rebutjar i que una sentència del Tribunal Suprem obligava a enderrocar. Això també ho defensa la plataforma contra l'autopista elèctrica, que ha recollit, només al Pallars, mig miler d'al·legacions, segons els seus portaveus.

A Aragó, la línia també ha aixecat el rebuig d'ajuntaments i ciutadans. Ara, el Ministeri d'Indústria haurà de decidir sobre les al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona