Infraestructures

baix camp

Acord per soterrar una línia d'alta tensió a Reus

El nou equip de govern i Endesa desbloquegen un projecte llargament reivindicat pels veïns d'una urbanització

L'obra costarà 4,5 milions d'euros i també suposarà la millora de l'entorn

L'Ajuntament de Reus ha aconseguit arribar a un acord amb la companyia Endesa, el qual permetrà desencallar de forma definitiva el projecte de soterrament de la línia d'alta tensió que creua la urbanització El Pinar, i és que fa gairebé cinc anys que es va començar a tramitar i un any que es trobava en situació de bloqueig.

El nou equip de govern ha aconseguit, a més, rebaixar en mig milió el cost d'aquesta obra, llargament reivindicada pels veïns, i en aquest sentit, el regidor de l'àrea d'Arquitectura i Urbanisme, Miquel Domingo, va expressar que malgrat abaratir-ne el cost tindrà “els estàndards de qualitat bastant més alts”. Es preveu la desaparició del cablejat i de les torres elèctriques (tant les del terme municipal de Reus com les que ja formen part de Castellvell del Camp, per on limita la urbanització) i la reurbanització de l'avinguda de les Torres, que es convertirà en un passeig per a vianants: s'enjardinarà tot l'espai amb una doble filera d'arbres. També es construirà una única rotonda a la cruïlla amb l'avinguda dels Pins, mentre que la resta de cruïlles es resoldran amb passos elevats per obligar a reduir la velocitat dels vehicles. També es dibuixarà un carril bici. D'altra banda, el projecte inclou l'obertura d'un nou vial que donarà continuïtat a l'avinguda de les Torres fins al camí de la Mineta, que serà exclusiu per als vehicles de motor, mentre que amb la millora del camí Vell de Castellvell es facilitarà l'accés als vianants i a les bicicletes.

El projecte hauria d'estar signat el setembre per tal de no perdre una subvenció provinent de l'Institut Català de l'Energia, i l'equip de govern confia poder executar les obres al llarg del 2012. A banda de l'Icaen, el projecte està cofinançat pels ajuntaments de Reus i Castellvell del Camp, i Endesa.

LA XIFRA

4,5
milions d'euros
és el que costarà executar el projecte, tot i que s'ha rebaixat en mig milió respecte de l'inicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona