Infraestructures

Dos aterratges d'emergència en un vol de Girona a Londres

Un total de 189 passatgers que ahir viatjaven a Stansted van trigar prop de set hores a fer el recorregut

Ryanair considera un incident menor haver de fer dos aterratges d'emergència

Als passatgers del vol FR9803 de Ryanair que ahir havien de viatjar des de Girona a Stansted (Londres), no sols se'ls va fer molt llarg, sinó que se'ls farà molt difícil d'oblidar. L'avió, ple de catalans, molts d'ells gironins, i anglesos, es va enlairar a l'hora prevista, a dos quarts i cinc minuts d'onze del matí. El viatge fins a l'aeroport anglès no havia de durar gaire més de dues hores. Segons un dels passatgers, la cosa es va complicar quan sobrevolaven la Bretanya francesa. Allà, els passatgers van notar com l'aparell descendia, mentre els membres de la tripulació corrien amunt i avall amb cares més llargues del que sol ser habitual. Van obligar els passatgers del darrere a passar a la part del davant, i alguns asseguraven que se sentia olor de cremat i que, fins i tot, sortia fum. La qüestió és que va caldre fer un aterratge d'emergència a l'aeroport de Nantes i que a la pista els esperaven diverses dotacions de bombers. Hi van estar quatre hores, fins que la nau es va tornar a enlairar després d'un exhaustiu escorcoll dels bombers i d'una neteja a fons, segons fonts de Ryanair.

Aclarit l'assumpte, es va tornar a volar. Les sorpreses, però, no havien acabat. Els passatgers, convençuts que travessaven el canal de la Mànega per aterrar a Stansted sense més sorpreses, van veure com la situació es repetia, aquest cop en cel anglès. L'aparell tampoc va aterrar a la seva destinació i ho va fer a Gatwick, on més dotacions de bombers els esperaven. Allà els van fer desembarcar perquè s'espavilessin per arribar a Londres.

LA DATA

30.08.11
Als passatgers del vol FR9803 se'ls farà difícil d'oblidar el dia que van volar amb Ryanair.

LA XIFRA

189
Són els passatgers que viatjaven en el vol de Ryanair que va haver de fer dos aterratges d'emergència.

Les informacions de Ryanair

Des del servei de premsa de Ryanair a Dublín, preguntats sobre les incidències del vol FR9803 entre Girona i Stansted, van comunicar per correu electrònic que la companyia no tenia per costum informar sobre les incidències menors que es poguessin produir en els seus vols. La companyia va considerar, doncs, que un aterratge d'emergència, amb presència de bombers, pudor de fum i la por dels passatgers no deixa de ser una incidència menor. Hores més tard, un altre comunicat de la companyia irlandesa informava que els passatgers havien estat molt ben atesos, fins al punt que les quatre hores que van passar a l'aeroport de Nantes, van ser obsequiats amb uns refrescos a càrrec de la companyia. Un dels passatgers que viatjava en el vol assegura tot el contrari. Diu que no se'ls va oferir res per menjar ni beure en les prop de set hores que van trigar entre Girona i Londres. I explicacions del que passava, malgrat les evidències, ni una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.