Adif decideix tancar l'estació de trens de Cambrils els caps de setmana

La mesura afecta més la llarga distància i és fruit del consens amb els sindicats, segons l'ens estatal

Un altre pas en l'empitjorament del servei que s'ofereix als ferrocarrils convencionals. Des del 9 de maig passat, l'estació de tren de Cambrils només obre de dilluns a divendres i està tancada tot el cap de setmana. Els horaris d'atenció al públic i de venda de bitllets entre setmana són des d'un quart de nou del matí fins a tres quarts de quatre de la tarda –les portes de l'estació s'obren a les sis del matí–, però a partir d'aquella hora qualsevol consulta ja cal fer-la per telèfon o per internet. Segons fonts d'Adif, els sindicats van donar el vistiplau al tancament de l'estació cambrilenca i amb aquesta nova mesura «els trens són els mateixos i no hi ha hagut cap reducció». Des de fa gairebé un mes, hi ha penjats a l'estació dos cartells que informen dels nous horaris, i en què s'afegeixen els telèfons als quals s'ha de trucar per resoldre qualsevol dubte respecte als horaris de trens (977 25 92 24 i 977 25 91 59).

Malgrat que ja fa un mes que l'estació no obre ni dissabtes ni diumenges, la sensació d'estupefacció encara és considerable quan els viatgers intenten accedir a l'interior del recinte i comproven que està tancat amb pany i forrellat, i que han de fer servir la màquina de venda automàtica. Aquest aparell subministra bitllets per a mitjana distància i per a regionals, però, segons van explicar des d'Adif, no podria dispensar bitllets de llarga distància si l'usuari volgués comprar-lo un dissabte per marxar l'endemà. «En aquest cas, caldria anar a adquirir el bitllet a l'estació més pròxima», va explicar Adif. La mesura ha començat a aplicar-se just quan comença la temporada estiuenca, en què Cambrils és un referent a la Costa Daurada.

Mentrestant, la de Salou sobreviu

S.C

L'estació de Salou, situada a uns 15 quilòmetres de la de Cambrils, continua funcionant tota la setmana i ahir al migdia registrava una gran activitat, en contrast amb la solitud que transmetia la de Cambrils. Adif no va assegurar que l'estació de Salou, que aplega una gentada durant els mesos d'estiu, tingui garantida la continuïtat, «perquè això són coses que hauran de negociar els representants dels sindicats.» Fa un any, Adif va sacsejar el panorama ferroviari a la Ribera d'Ebre. Va deixar l'estació d'Ascó sense personal, la de Riba-roja només amb personal de dilluns a divendres, i a la de Flix va deixar-hi agents de matí i de tarda entre setmana, però també la va deixar òrfena d'activitat els caps de setmana i tots els dies festius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona