Infraestructures

Poca gent agafa els busos a la terminal

El transport públic a la terminal no arribarà enguany als 60.000 passatgers i un 85% són de la línia de Tarragona

La Generalitat va fixar en els primers anys un servei que garantia busos a i des de Tarragona, Reus, Valls, Salou i Cambrils amb cada tren que parava a l'estació del TAV. L'abril del 2009, però, la seva infraocupació va fer replantejar línies i reduir freqüències, si bé el problema persisteix. Les xifres són prou explícites. El 2010, menys de 63.000 viatgers van arribar o marxar en bus de l'estació del Camp de Tarragona. És a dir, uns 170 diaris de mitjana, que enguany encara quedarà per sota. Fins a un 85% són de la mateixa línia, la que connecta amb Tarragona, que l'any passat va tenir uns 50.000 clients i que enguany hi estarà a prop, amb les puntes més altes entre el juny i el setembre, però amb xifres notables tot l'any.

Ben diferent és el panorama a la resta: la línia de Valls cau en picat enguany i la de Reus es manté també en xifres irrisòries, de set passatgers diaris de mitjana, tot i que almenys repartits entre tot l'any. Les dades des de Salou i Cambrils són similars en conjunt, però escandaloses si es veu que juliol i agost concentren un 97%. Al novembre no van tenir ni un client, al febrer, un i al gener i l'octubre, dos. “Se'ls podria treure més profit, però el client del TAV no té el perfil d'usuari de transport públic”, avisa l'alcalde de Perafort. “El transport és el correcte; el que cal és fomentar la demanda amb més informació”, apunten des de la Cambra de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona