Google per a navegants

El Port de Tarragona incorpora les ajudes a la navegació i el trànsit marítim al Google Earth, amb informacions detallades minut a minut

€La posició dels fars, de les balises i les boies; l'estat dels llums de port, o la trajectòria d'un vaixell. Tot això és possible saber-ho i ho tenim ja a l'abast gràcies a la tecnologia del Google Earth i les aportacions del Port de Tarragona. El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Anton Burgasé, va presentar ahir al matí aquest programa, que inclou totes les ajudes a la navegació i el trànsit marítim de la costa tarragonina, des del delta de l'Ebre fins a Cunit. Aquest programa només requereix la instal·lació de Google Earth en un ordinador personal i baixar-se una aplicació que es pot trobar al mateix web del port –www.porttarragona.com–. Amb això, l'usuari pot visualitzar les posicions de punts destacats, com són les boies o els fars; obstruccions o perills prop de la costa, a més de les entrades de dispositius de separació de trànsit o les àrees restringides.

La informació s'actualitza minut a minut i dóna les posicions dels vaixells que estan ancorats als ports i les seves característiques. Els vaixells poden utilitzar la cobertura d'internet a prop de costa –a menys de 30 milles– per informar-se del trànsit marítim i la posició dels diferents dispositius. A més, són els mateixos vaixells els que fan d'emissors del senyal, i el far de Salou, que n'és el receptor, recull les dades, que s'actualitzen automàticament al sistema de Google. Amb això, explicava ahir Burgasé, «trenquem els inconvenients que suposa la renovació de les edicions nàutiques en paper». A més, i a diferència de la documentació nàutica que hi ha fins aleshores, el sistema combina imatges en satèl·lit i mapes en visió tridimensional, i fotografies de cada un dels elements, i és gratuït. Els navegants poden baixar les cartes nàutiques i imprimir-les, així com el quadern de fars. «No és només un sistema per a navegants, sinó també per a turistes que, per exemple, vulguin fer la ruta dels fars», va afegir-hi Burgasé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona