Infraestructures

infraestructures

Tornen a tallar Collabós, ara amb avís previ

Unes obres obliguen a tancar-lo a partir de dimarts vinent

S'havien suspès pel col·lapse de trànsit generat

El Ministeri de Foment reprèn les obres de millora dels sistemes de seguretat del túnel de Collabós –unió artificial de la Garrotxa i del Ripollès a través de l'eix pirinenc– dimarts que ve i fins al 9 de febrer entre les 7 del matí i les 4 de la tarda. Aquesta vegada ho fa amb l'avís previ que li van reclamar el desembre passat els alcaldes i consells comarcals afectats i, per tant, amb temps suficient i amb un horari consensuat amb ells.

Els responsables de la Unitat de Carreteres de Girona ho han comunicat als presidents de tots dos consells i a responsables dels serveis Català de Trànsit i de Carreteres. Els dos presidents mateix han traslladat la informació a tots als ajuntaments i Foment també els informarà directament.

Foment va tancar el túnel el dia 12 de desembre sense avisar quasi cap ajuntament ni els consells comarcals de la Garrotxa i del Ripollès, i va desviar el trànsit per l'antiga carretera del Capsacosta (C-153), estreta i sinuosa. Tampoc no va senyalitzar bé les obres, ni les vies alternatives.

Tot plegat va provocar un col·lapse monumental de trànsit en aquesta carretera, amb nombroses retencions i alguns accidents. Hi havia molts punts on els camions només podien passar envaint el sentit contrari de circulació.

Tot plegat va provocar les crítiques dels usuaris, dels ajuntaments afectats i dels dos consells comarcals, els quals van arribar a signar un manifest en què demanaven, entre altres qüestions, establir un protocol de comunicació amb Foment davant de talls en vies principals de comunicació com Collabós.

Les obres que s'inicien dimarts vinent s'aturaran durant el divendres i el cap de setmana afectats. Per tant, el temps efectiu d'obres serà de 7 dies, en què l'alternativa de pas serà la carretera de Capsacosta. Aquesta setmana es començarà a senyalitzar la zona. Al Ripollès, la senyalització ja es trobarà a Ripoll, on també s'oferirà l'alternativa de la carretera de Vallfogona de Ripollès, antic eix pirinenc, per connectar amb la Garrotxa. Tots dos consells comarcals i els ajuntaments afectats informaran de les obres.

LA XIFRA

7
dies
estarà tallat el túnel de Collabós, entre l'encreuament de Sant Salvador de Bianya i el giratori de Sant Joan de les Abadesses.

LA DATA

31.01.12
S'iniciaran
les obres i a partir d'aleshores quedarà tallat el túnel de Collabós de 7 del matí a 4 de la tarda.

LA XIFRA

9
hores
cada dia, excepte el divendres i el cap de setmana afectats, estarà tallat al trànsit al túnel per les obres dels sistemes de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona