Els contraris al quart cinturó tornen a protestar contra el projecte de la nova autovia al Vallès

Els activistes de la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) van aplegar ahir més d'un centenar de persones a l'ermita de Santa Justa de Lliçà d'Amunt en una altra acció de protesta contra de la construcció de l'autovia al Vallès. El portaveu de l'entitat, Toni Altaió, va recordar que «la lluita conra el quart cinturó continua sent plenament vigent» i que «aquesta via no és cap solució de res sinó la repetició d'un model caduc». L'elecció de l'ermita de Santa Justa per fer l'aplec reivindicatiu no va ser gratuïta ja que, segons la proposta oficial del Ministeri de Foment, la carretera passaria aproximadament a un quilòmetre i mig en línia recta del paratge. Una distància que es reduiria a només 300 metres si es té en compte el traçat del pla territorial metropolità.

Amb el lema El Vallès sense quart cinturó, el col·lectiu també va criticar les darreres manifestacions de l'Estat sobre la infraestructura, que asseguraven que la via serà de vuit carrils i que si la Generalitat vol construir una via que relligui les ciutats del Vallès que faci laterals al costat del quart cinturó. Davant d'aquestes afirmacions, els activistes creuen que ha arribat l'hora que la Generalitat tingui clar que aquest conflicte no es resoldrà mentre no s'obtingui la competència sobre la via i l'Estat espanyol no doni els recursos que «durant tants anys no ha invertit a casa nostra». És en aquest sentit i també per la necessitat de millorar el transport públic perquè no sigui necessària una via d'aquestes característiques, que l'entitat va engegar ahir, durant l'aplec, la recollida de signatures de les al·legacions que es presentaran per al pla territorial metropolità.

El portaveu Toni Altaió també va assenyalar que si avui no s'ha construït el quart cinturó totalment és, en part, gràcies al moviment de rebuig que ha generat el projecte i que ja té gairebé vint anys d'història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona