Infraestructures

CARRETERES

Gualta rebutja la variant de Torroella d'Unió de Pagesos

Cordón (Torroella) i López (Ullà) veuen avantatges en la nova alternativa

Casadellà (Gualta) en desconfia

L'alternativa a les dues opcions del projecte original de la variant plantejada pel sindicat Unió de Pagesos ha tingut acollides diferents als tres municipis que afectaria. A Gualta la reacció de l'Ajuntament ha estat la menys comprensiva de les tres al nou plantejament, amb una declaració de rebuig perquè la veuen massa “agressiva per al medi ambient i el paisatge”. Marc Casadellà, regidor de Medi Ambient i Activitats de Gualta, va defensar la posició de l'equip de govern. “Gualta és el municipi més afectat amb diferència dels tres i a nosaltres ningú ens ha detallat aquesta alternativa”, va assegurar, i hi va afegir que estarien encantats que els l'anessin a explicar. Casadellà afirma: “La nostra millor opció és que passi per l'actual pont. En aquests moments només parlem d'una travessera de Gualta, no de la variant de Torroella.”

Josep López, alcalde d'Ullà, manté una posició més favorable, tot i que assegura que no coneix a fons l'alternativa nova. “Ens han fet arribar la inquietud, però no hem tingut una reunió formal amb els pagesos. La modificació la veiem bastant raonable perquè no es trinxa tant el territori, però creiem que no s'ha d'utilitzar l'actual rotonda d'entrada al poble com a enllaç.”

L'alcalde de Torroella, Jordi Cordón, es decanta per aquesta opció. Va revelar, a més, que ell va fer arribar la proposta al conseller Lluís Recoder. “Ens decantem per aquesta alternativa pel seu menor cost i perquè minimitza l'impacte”, assegura. “Ara ens cal una variant i no una via ràpida com eren les opcions plantejades fins ara”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona