Infraestructures

La Generalitat torna a pressupostar l'eix vial Villena-Muro

El projecte alçà una forta oposició fa uns anys i ara es torna a ressuscitar

La Generalitat Valenciana, a través de la conselleria d'Infraestructures, ha reactivat de nou el projecte de remodelació de la carretera Villena-Muro al dedicar una partida de 490.370 euros en els pressupostos de 2013 després de dos anys d'absència en els comptes generals autonòmics.

Com és conegut, el projecte de vial entre Villena i Muro ja va crear anys enrere una forta oposició entre els veïns i gran part dels ajuntaments afectats, com són Muro, Agres, Alfafara i Bocairent, i ara, transcorregut eixe període de temps, la Generalitat ha tornat a ressuscitar-lo, segons ha informat la diputada socialista en Les Corts, María Vicenta Crespo, qui ha mostrat la seua perplexitat davant aquesta consignació econòmica al manifestar que «per a nosaltres resulta impensable construir una via de comunicació de doble vial quan no hi ha necessitat. Les repercussions mediambientals serien enormes i els danys superarien amb créixens els beneficis. Per a Crespo, «l'arranjament de la carretera actual seria més que suficient».

En aquest sentit, cal recordar que en un principi la Generalitat apostava per una autovia de quatre carrils, encara que posteriorment es decantava per aprofitar part del traçat existent en l'actualitat, eliminant corbes i buscant itineraris alternatius en punts concrets amb l'objectiu de reduir el temps de viatge. Així les coses, i fóra amb la fórmula que fóra, el fort impacte mediambiental que suposaria l'execució de les obres podria tornar a revifar la polèmica, atès que aquesta via ràpida travessaria la Valleta d'Agres, un enclavament situat als peus del parc natural de Mariola, i que va motivar en el seu dia el naixement de la plataforma opositora “Salvem la Valleta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona