Infraestructures

La CGT es concentrà contra la desaparició de la línea fèrria Xàtiva-Alcoi

Hi ha previstes altres concentracions i accions en col·laboració amb associacions, grups i entitats ciutadanes

Arran les revisions previstes en desembre de les Obligacions de Serveis Públics per part del govern, la CGT denuncia els plans de desmantellament del servei públic de ferrocarril. Perilla, entre altres, la línia Xàtiva-Alcoi, i per això el sindicat ha protestat a Xàtiva. Estan previstes més accions reivindicatives a Conca, Terol, Utiel, Alcoi i Ontinyent

En els últims anys les inversions en Línies d'Alta Velocitat han sigut inversament proporcionals al nombre de viatgers transportats, el 2% dels viatgers amb el 87% de les inversions, mentre el 13% del pressupost havia de cobrir les necessitats del 98% de les usuàries.

Fa uns mesos s'adoptaren mesures encaminades a desmantellar el ferrocarril públic. Entre elles, l'entrada en vigor de la Declaració d'Obligacions de Serveis Públics (OSP) que ha suposat la reducció de quasi el 25% de les relacions de trens, afectant a 800 trens setmanals, 40 d'ells a València. L'OSP será revisada en desembre, i el govern contempla l'eliminació d'aquelles línies que tinguen una ocupació inferior al 15%.

A més, entre les mesures que CGT considera inacceptables, está la divisió d'Adif en dues empreses i de Renfe en quatre societats mercantils, perjudicant greument el servei públic ferroviari i possibilitant la seua privatització; així com la liberalització i privatització del servei ferroviari de passatgers de les línies del País Valencià, que en aquest moment està en procés de licitació i que suposa que aquest mes d'octubre ja puguen operar empreses privades.

La CGT ha volgut amb la concentració a Xàtiva denunciar l'assetjament al Ferrocarril Públic, en el que es podría considerar una nova estafa a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona