El Campello, Xixona i Villena rebran 672.000 tones de fem de la demarcació de València

Les tres plantes acceptaran fem de Gandia, Oliva, Xàtiva i Ontinyent fins que estiga acabada la de Llanera de Ranes

Durant els pròxims quatre anys, aquestes plantes rebran més de 672.000 tones de fem, a raó de 168.000 anuals, procedents de les comarques meridionals de la demarcació de València, segons una decisió de l'empresa a què s'ha adjudicat la gestió dels residus de les zones X, XI i XII.

L'acceptació de fem per part de les plantes de Xixona, el Campello i Villena serà de manera transitòria i s'han compromés a donar cabuda als residus que generen les comarques de la Safor, la Costera, la Vall d'Aiora, la Canal de Navarrés i la Vall d'Albaida, fins que estiga acabada la planta de tractament i abocador de Llanera de Ranes.

L'adjudicació a aquesta empresa gestora de residus fou aprovada el 28 de juliol a Gandia pel Consorci de Plans Zonals i és així com la mercantil Vaersa, que participa en l'habilitació de la planta de Pedra Negra a Xixona i gestiona la de Villena, proposa que siguen aquests dos complexos els que accepten el 100% dels esmentats residus.

Segons la documentació presentada per l'empresa, Pedra Negra podrà acollir-ne 84.000 tones anuals, mentres que la planta de Villena en tractarà 120.000. Per la seua banda, Foment de Contractes, que gestiona la del Campello, proposa que aquestes instal·lacions en siguen depositàries de 100.000 tones anuals.

Amb tot i això, cal recordar que la planta de Xixona dóna servei a la comarca de l'Alacantí, excepció feta d'Alacant i el Campello, el Comtat, l'Alcoià i part de la Foia de Castalla. La planta de Villena atén el Mitjà i Alt Vinalopó i la part de la Foia de Castalla. La instal·lació del Campello accepta residus de la Marina Alta, la Marina Baixa i la seua pròpia localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona