Infraestructures

Quart de Poblet acull la cessió del Centre d'Interpretació del Parc Fluvial

L'alcaldessa, Carmen Martínez, havia sol·licitat en reiterades ocasions que es condicionara i donara ús a la instal·lació

L'Ajuntament de Quart de Poblet i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) han arribat a un acord, pel qual l'organisme depenent del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, cedeix al municipi el Centre d'Interpretació del Parc Fluvial del Túria, que es troba en terme de Quart.

Ambdues institucions ultimen en aquest moment els termes de l'acord de cessió per a fer-ho efectiu amb la major celeritat possible. A partir d'aquest moment, serà l'Ajuntament el que gestione el Centre i establisca els seus usos.

L'alcaldessa, Carmen Martínez, havia demandat en reiterades ocasions a la CHJ que s'aclariren les competències sobre aquest Centre, atès que en estar tancat per un conflicte amb Iberdrola sobre el traçat de la línia que ha de proveir-ho de subministrament elèctric, s'havia anat deteriorant per efectes del desús i d'actes de vandalisme. L'organisme s'ha compromès a lliurar-lo a Quart totalment condicionat.

Amb aquest acord, des de l'Ajuntament s'assumeix posar el Centre al servei de la ciutadania, contribuint a la millora del Parc Fluvial i a desbloquejar una situació que no tenia sentit.

L'Ajuntament de Quart de Poblet porta quinze anys assumint el manteniment de les riberes del Túria al seu pas pel municipi, molt abans del projecte de parc fluvial, amb recursos propis i a pesar que en moltes ocasions excedeix de la seua competència, com ha ocorregut recentment amb la neteja realitzada després de les últimes pluges fortes.

Compta amb la col·laboració de grups de voluntaris vinculats a institucions com la Fundació Limne, que veuen en el municipi un referent quant a preservació d'un espai natural com el Túria; un pulmó verd en un entorn urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona