Infraestructures

Protesta per l'estat del servei ferroviari

Demà es farà un viatge reivindicatiu en tren fins a Tarragona des de diferents punts

Protesta conjunta de les plataformes en defensa del ferrocarril com a mitjà de transport públic a tota la demarcació. L'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), la Plataforma per la Defensa d'un Transport Públic i de Qualitat (Pdf.Camp) i la Plataforma Trens Dignes (PTD) de les Terres de l'Ebre han convocat per demà un viatge reivindicatiu que culminarà a l'estació de Tarragona amb un acte públic de protesta.

L'objectiu de la convocatòria és fer una crida, en plena campanya electoral, sobre l'estat en què es troba el servei ferroviari a tota la demarcació, i la falta d'accions per resoldre'l del govern estatal.

La protesta començarà a les diferents capçaleres ferroviàries del territori (Tortosa, Móra la Nova, Sant Vicenç de Calders, l'Arboç) i també des d'altres localitats com ara
Reus, Vila-seca i el Vendrell, des d'on els membres de les entitats agafaran el tren fins a Tarragona. A les onze del matí està previst que tots els participants es trobin a l'estació de Tarragona, on es llegirà el manifest reivindicatiu i se servirà un aperitiu.

Incompliments

Les tres plataformes denuncien les “amenaces” i “incompliments” del Ministeri de Foment amb relació a les inversions i actuacions de tipus ferroviari a la demarcació. En concret, lamenten que, tot i que ja s'han complert tres anys des de la presentació el 2012 del projecte del corredor mediterrani, que havia d'implantar l'ample internacional per al transport de mercaderies, el projecte continua paralitzat i tampoc s'han tirat endavant solucions com el tercer fil i la reobertura de la línia Reus-Roda.

En aquest mateix sentit, les entitats en favor del transport públic mostren la seva preocupació per la pèrdua de servei que patirà la ciutat de Tarragona, així com el centre de Salou i de Cambrils, amb el trasllat de les vies de la costa cap a l'interior amb l'entrada en servei del nou corredor per a passatgers. Així mateix, denuncien els “trens obsolets”, els horaris “inadequats” i els retards “crònics” del servei a les Terres de l'Ebre

Les plataformes en favor del transport públic volen denunciar també el mal estat en què es troben moltes estacions a la demarcació, amb el cas de Tarragona (on hi ha greus problemes d'accessibilitat) com a exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona