Infraestructures

Vic rebutja per majoria que es faci la pota sud

El ple aprova una moció per retirar la reserva de sòl relativa a aquest vial

El grup de CiU de Vic ha canviat d'opinió respecte del mandat anterior i, finalment, s'oposa a la construcció de la pota sud, el vial que hauria d'unir la C-17 amb Santa Eugènia de Berga passant pel sud de Vic. La negativa d'aquest grup s'ha fet palesa amb la presentació d'una moció –impulsada per Vic per a Tots, i subscrita també per Capgirem Vic–, que al ple d'ahir es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals i l'abstenció de Plataforma Vigatana.

Amb aquesta moció s'acorda retirar la reserva de sòl relativa al traçat de la pota sud del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), demanar a la Generalitat que elimini aquest vial del pla parcial territorial de les comarques centrals (PPTCC) i que es busquin alternatives, i comunicar a l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga la disconformitat que en el seu avenç de POUM (ara en procés de participació ciutadana) sí que es prevegi una infraestructura per completar la circumval·lació de Vic al sud i millorar les connexions amb la C-17 i la C-25.

Les associacions de veïns del sud de Vic fa temps que critiquen la construcció d'aquesta pota sud, que suposadament trauria trànsit de camions de dins de Vic, perquè modificaria notablement el paisatge natural. L'abril de 2015 els veïns van aconseguir que la majoria de partits democràtics (excepte el PSC, que ahir va votar-hi a favor) signessin el Manifest de la pota sud, tot i que el 2014 el ple de Vic ja va aprovar una moció, presentada per ICV i la CUP, per rebutjar el vial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona