Infraestructures i serveis

Infraestructures

Ripoll vol una variant de les Preses desdoblada

Es pretén evitar que la ciutat continuï sent una alternativa a la C-37

L'equip de govern de Ripoll (CiU) s'ha sumat a la petició efectuada per diverses associacions empresarials i també demana que el tram pendent de l'eix Vic-Olot pels túnels de Bracons (les variants de les Preses i d'Olot) sigui de quatre carrils. La petició es farà arribar a la Generalitat, que és l'administració que ha de projectar i executar la nova carretera.

Mentre que el tram d'Olot de la futura carretera ja està previst que sigui desdoblat, els ajuntaments de les Preses, la Vall d'en Bas i Olot volen que el de les Preses sigui d'un carril per sentit i prou per tal de minimitzar l'impacte que la nova infraestructura tindrà sobre el territori.

La posició del consistori de Ripoll es deu al fet que bona part del trànsit de vehicles pesants que fan la ruta entre Vic i Olot, i a l'inrevés, opten per fer la volta per Ripoll (C-17), Sant Joan de les Abadesses (C-26), els túnels de Collabòs i la Vall de Bianya, ja que miren d'evitar el coll d'ampolla que es produeix actualment a les Preses i Olot. Això –diuen a Ripoll– provoca moltes molèsties a la seva travessera (tampoc disposen de variant), fins al punt que consideren que a la pràctica la seva ciutat està fent de “variant d'Olot”. Segons el seu parer, la situació no millorarà si la variant de les Preses és només d'un carril en cada sentit.

El pacte, confirmat

Una variant de les Preses de només dos carrils és un dels punts de l'acord que van presentar el mes passat els alcaldes de la Vall d'en Bas (la C-37 passarà pel seu terme), les Preses i Olot. El pacte, que inclou també que, pel que fa a camions, només hi puguin passar, com ara, els que tenen l'origen o l'arribada a Osona i la Garrotxa, era un requisit indispensable perquè la Generalitat avancés en la tramitació del projecte. El traçat, però, encara no s'ha concretat.

Precisament aquesta setmana els ajuntaments implicats i la mateixa Generalitat han hagut de desmentir un rumor segons el qual el govern està estudiant que la variant de les Preses sigui de tres carrils, tal com passa a la major part del tram dels túnels de Bracons. El consens en aquest tema es manté, han assegurat totes les parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia