Infraestructures i serveis

iNFRAESTRUCTURES I SERVEIS

El govern vol millorar la connexió amb Aragó

Riba-roja demana que Puigdemont culmini l'enllaç d'Aragó per Lleida

La Generalitat acorda, amb els alcaldes afectats, que en redactarà el projecte de l'obra, pressupostada en més de 30 milions d'euros

Que és l'únic poble de Catalunya que té un pont sense carretera és el que l'alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez, va recordar ahir al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la inauguració de les obres de renovació del seu nucli antic.

El batlle, acompanyat dels alcaldes d'Almatret i la Granja d'Escarp, va reivindicar l'enllaç amb Lleida i Aragó a través d'un pont sobre el riu construït el 1997 en el marc del pla d'evacuació nuclear de Tarragona (Penta) i que continua connectat a un camí de terra.

Els alcaldes afectats n'han tornat a impulsar el projecte, llargament reivindicat, i han consensuat un traçat de 27 quilòmetres pressupostat en més de 30 milions d'euros i que ahir van presentar a Puigdemont i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el projecte constructiu del qual es van comprometre a redactar, sense assegurar, però, el finançament per a l'obra.

“Estem davant una absurditat”, va reconèixer Rull. “La necessitat està acreditada i fent aquesta actuació hi haurà retorn econòmic i social”, va afegir Rull. El conseller, però, va reconèixer: “no tenim disponibilitat financera.” “El 2016, invertirem en la xarxa de carreteres 35 milions d'euros”, va exemplificar. La carretera ha d'unir els municipis amb l'A-2 i l'AP-2, escurçant, a més, recorreguts.

A l'Ebre, Puigdemont també va inaugurar la fase del reg de la Terra Alta de Caseres i Batea i les piscines de Móra d'Ebre. El president també es va aturar a Flix: “Tenim un compromís en la reindustrialització després del tancament de l'activitat química, tenint en compte que tenim molt de recorregut i els actius ja hi són”.

La visita va començar al Priorat, on Puigdemont va inaugurar la depuradora de Capçanes. “En un país normal s'ha d'entendre que a tota claveguera li correspon la seva depuradora”, va aprofitar, comparant-ho amb l'atac del govern de l'Estat a Catalunya. “Tristament, la claveguera de l'Estat no té qui la depuri”, va etzibar.

Rull: “Exigim inversions a les vies”

Després de l'anunci de l'aturada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea (Baix Ebre) a partir del novembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va carregar ahir des de Riba-roja d'Ebre contra l'Adif.“No els podem sancionar però sí que els podem portar a l'Audiencia Nacional dient: “exigim que es compleixin les inversions previstes a les línies perquè, si no, la Generalitat és titular d'un servei impossible”. “Les vies estan en un estat lamentable i això és un problema per la gent”, va lamentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona