Les obres del tercer tram de la rambla del Garraf començaran al febrer i costaran 2,5 milions

Sant Pere de Ribes manté l'objectiu de tenir activitats d'oci al polígon comercial

La construcció del tercer tram de la rambla del Garraf permetrà la unificació de la imatge de la C-246, entre la rotonda d'accés a les Roquetes fins a l'escola Bel Air. Les obres s'iniciaran a principis d'any i duraran entre vuit i nou mesos, segons va explicar l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco (PSC), ahir, en una roda de premsa a l'ajuntament.

L'empresa Grupmas constructors serà l'encarregada d'executar l'actuació, que preveu doblar els carrils (passaran de dos, un per a cada sentit, a quatre), i eixamplarà i/o construirà les voreres, tenint en compte que en algunes zones del tram estan sense paviment i no disposen de pas exclusiu per als vianants. Segons Blanco, la nova via «seguirà el mateix perfil» dels trams anteriors, que arriben des de la rotonda d'entrada a les Roquetes fins a Varo, SA.

Per a l'alcalde, la via representa «un nou concepte de rambla comercial de les Roquetes», a més d'un «eix de vocació comarcal per la seva bona situació». «La rambla té moltes oportunitats», va apuntar Blanco, assegurant que l'obertura del tercer tram permetrà «implantar noves activitats i donar facilitats a les empreses ja implantades», atès que millorarà tant la «imatge» com l'«accessibilitat» de la via.

L'oci, pendent

L'Ajuntament està preparant el ple de clàusules per convocar un concurs que permeti implantar «activitats comercials, però també lúdiques», al polígon comercial de la rambla. El govern local pretén, així, reactivar l'oci a la zona, després que els cinemes Oscar descartessin la instal·lació al que havia de ser el parc d'oci de la rambla del Garraf, en què, finalment, només han obert les seves portes comerços.

Ara, l'Ajuntament del municipi confia que el sector privat faci propostes per obrir «una activitat lúdica poc agressiva»; així es refereix l'alcalde al fet que la prioritat no sigui «una discoteca», tot i que el govern tampoc no es tanca en banda sobre una activitat d'aquest tipus. «No plantegem que la zona s'ompli de discoteques», diu Blanco, que no descarta, però, la possibilitat que una empresa «amb una activitat lúdica que tingui com a complement una sala musical» pugui obrir les seves portes al parc de la rambla del Garraf.

El consistori de Sant Pere de Ribes disposa a la zona d'una àmplia parcel·la d'entre 6.000 i 7.000 metres quadrats, on es podria instal·lar una nova activitat. «Atenent que la realitat és la que és, obrirem el concurs perquè es puguin presentar els operadors», diu l'alcalde.

El 2009, un any «complicat»

El 2009 ha estat un any «complicat» per a Sant Pere de Ribes, segons reconeix Josep Antoni Blanco. 2.500 ciutadans del municipi són a l'atur i una empresa com Varo, SA, instal·lada a la rambla del Garraf i amb una plantilla que superava el centenar de treballadors, ha anat acomiadant empleats, progressivament, i tancarà les seves portes en breu. El treball conjunt amb la Generalitat a l'hora d'aconseguir reincorporar al mercat laboral els ciutadans a l'atur és un dels objectius que Blanco es marca de cara al 2010. Segons l'alcalde, l'Ajuntament s'ha implicat en l'ajut amb les famílies amb dificultats econòmiques, enguany; tot i que el govern (PSC, ICV i ERC) va haver de rebaixar el pressupost del 2009 fins a tres milions d'euros respecte al 2008, les aportacions de caire social han incrementat. «El primer trimestre del 2009 havíem atorgat tantes ajudes com tot el 2008», diu. A l'hora de fer balanç d'aquest any, Blanco no es va oblidar d'esmentar el conflicte obert amb un grup de veïns de les Roquetes, que reivindiquen que les antenes de telefonia mòbil estiguin fora del nucli urbà. Segons l'alcalde, al gener es donaran a conèixer «les primeres conclusions» per decidir si s'ha d'elaborar un nou pla especial sobre l'emplaçament de les antenes, o es manté l'actual. L'alcalde va tornar a rebutjar «la utilització de la «por a la malaltia» que fan «algunes persones, de vegades amb interessos polítics i de vegades amb interessos poc clars». Blanco critica que el president d'UM9, Ramon Moragues, «assisteixi a les assemblees» dels veïns, però els representants del grup municipal a la ponència territorial de l'Ajuntament «no diuen res». «Esperem que aquesta bicefàlia s'acabi», va dir l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.