Serveis

Moviment ciutadà contra l'Ajuntament d'Almoster

Els veïns de Picarany reclamen que el consistori acabi les obres de la urbanització

Nou capítol del conflicte històric que enfronta el consistori d'Almoster i una part dels veïns de la urbanització Picarany d'aquest municipi, que no va ser recepcionada per l'administració local. El motiu de la nova polèmica és la intenció de l'Ajuntament de tirar endavant el projecte de reparcel·lació econòmica per a les obres d'acabament de la urbanització, projecte aprovat inicialment al febrer pel consistori d'aquest municipi del Baix Camp. El projecte de reparcel·lació econòmica establirà les càrregues econòmiques de cada parcel·la urbanística i hauria motivat que es constituís una associació de veïns que intentarà que les obres siguin assumides per l'Ajuntament i no pas pels propietaris.

“L'Ajuntament entén que només tocaria pagar als veïns de Picarany i en canvi nosaltres diem que sí però a tots els del municipi”, afirma un dels membres de la recentment creada associació de veïns, Jordi Batista. L'organisme assegura que aplega aproximadament el 50% dels propietaris de les parcel·les. “Fins ara l'Ajuntament ha anat recaptant impostos de béns immobles per un valor total aproximat d'uns 200.000 euros per any nets”, comenta Batista, que es queixa que “com que l'Ajuntament no considera pròpia la urbanització no hi inverteix ni un cèntim”.

Molt diferent és la posició de l'alcalde d'Almoster, Àngel Xifré, que recorda la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya favorable a l'Ajuntament després que el 2007 l'entitat de conservació de la urbanització Picarany va presentar un contenciós contra l'Ajuntament en què l'instava a recepcionar les obres. “Hem fet bastant de camí; al seu dia vam encarregar un projecte d'acabament de les obres”, explica l'alcalde, a qui el veïnat acusa de falta de diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona