Infraestructures i serveis

rodalies

les inversions de l'estat

El canvi d'horaris a l'R16 i l'R15 permet que siguin puntuals tot i que lentes

Territori justifica la modificació perquè el temps de trajecte entre Barcelona i l'Ebre s'ha escurçat

La construcció de la doble via reduirà 40 minuts el viatge

La modificació dels horaris de les línies de tren regional R15 i R16 ha permès que siguin més puntuals. Així, segons el Departament de Territori, l'R15 té aquest mes de novembre una puntualitat del 80% i l'R16, del 90%. Els horaris comercials que tenien aquestes dues línies, que comuniquen les Terres de l'Ebre amb Barcelona, eren “impossibles de complir” segons els tècnics del Departament de Territori, pel deficient estat de la infraestructura ferroviària i per les limitacions de velocitat imposades després de l'accident de Santiago de Compostel·la.

Uns canvis d'horari que han estat criticats i rebutjats per la plataforma Trens Dignes perquè incorporen 8 minuts més en el trajecte, però amb els quals Territori sosté que, a més de fiabilitat, s'ha aconseguit escurçar el temps real del trajecte. En aquest sentit, a l'R15 el temps real de viatge és de 3 hores i 8 minuts, mentre que fins al canvi d'horari del 12 de novembre era de 3 hores i 19 minuts. També a l'R16 s'ha reduït el temps real de viatge; en aquest cas, amb l'ajust que es va fer a l'agost els usuaris van guanyar 11 minuts i amb el canvi que s'ha introduït aquest novembre el trajecte s'ha escurçat 4 minuts més.

Amb tot, el Departament de Territori reconeix que les línies R15 i R16 són les més deficients de tot el país i que per això és només en aquestes dues línies on s'han modificat els horaris. Uns canvis que el govern ha vinculat a un compromís d'inversió d'Adif, que en el cas de l'R16 inclou la construcció de la doble via entre Vandellòs i Vila-seca que permetrà escurçar el viatge entre Tortosa i Barcelona uns 40 minuts, mentre que a l'R15 s'hi han d'invertir 13 milions d'euros entre el 2017 i el 2018 per arranjar la infraestructura entre Riba-roja d'Ebre i Reus, i per eliminar les 13 limitacions temporals de velocitat existents.

LA XIFRA

30
quilòmetres
per hora és la velocitat del tren en alguns trams de l'R15 per les limitacions temporals

La pluja fa interrompre la circulació

La circulació de trens a la línia R16 va quedar interrompuda entre Vandellòs i Mont-roig del Camp ahir al migdia per les fortes pluges. La tempesta va deixar sense subministrament elèctric un tram d'aquesta línia i Renfe va establir un servei alternatiu amb autobús per carretera per tal de cobrir el tram entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils pels regionals i entre l'Aldea i Tarragona pels trens de llarga distància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia