Mercadona guanya la concessió per explotar el nou mercat de les Roquetes

L'empresa haurà d'invertir més de 6 milions en la construcció de l'edifici, que obrirà a final del 2010

L'Ajuntament va aprovar el plec de clàusules sobre la construcció i l'explotació del mercat municipal al setembre; ahir, en una roda de premsa, l'alcalde va anunciar que Mercadona serà l'empresa adjudicatària del projecte, amb una inversió de més de 6,2 milions d'euros. L'empresa –l'única que va presentar-se a la convocatòria de l'Ajuntament– haurà d'invertir íntegrament aquest import, a través del qual podrà instal·lar un supermercat a l'edifici durant el període de 40 anys. A banda de la inversió en l'equipament, Mercadona aportarà 60.000 euros a l'Ajuntament per a la realització d'un pla director del comerç de proximitat en què també participaran les associacions de comerciants.

«Estem molt contents, Mercadona és un model d'empresa de la qual els usuaris fan una valoració molt positiva», va destacar l'alcalde, que també va apuntar l'«experiència» de l'empresa a l'hora d'instal·lar-se en mercats. Al Garraf, Mercadona ha realitzat una iniciativa semblant a Sitges, on va costejar la remodelació del mercat municipal, inaugurat el novembre del 2008.

El mercat municipal estarà situat entre el carrer de Roger de Flor i la ronda de la Masia Nova, on s'instal·la el mercat setmanal de les Roquetes. Les obres duraran nou mesos i estaran acabades per la campanya de Nadal del 2010, segons Blanco. L'edifici disposarà de tres plantes: la superior, ocupada pel supermercat; la planta a nivell de carrer disposarà de les parades (entre 15 i 17, segons l'alcalde), i la planta subterrània disposarà de, com a mínim, una cinquantena de places d'aparcament, a banda de les zones de magatzem.

«El comerç crida el comerç»

L'Ajuntament està preparant el plec de condicions sobre les parades del mercat, que definiran quin tipus de producte es vendrà als diferents establiments de l'edifici al marge del supermercat. Ahir, l'alcalde va defensar un projecte que alguns grups del'oposició no veuen clar pel perjudici que pot suposar per als botiguers de les Roquetes. Blanco va apuntar que l'Ajuntament ha parlat amb els comerciants, que «han vist altres experiències de mercat d'aquesta tipologia». Per a l'alcalde, un «mercat municipal estable ajuda a consolidar el comerç de l'entorn». «Pot haver alguna activitat concreta que pot patir, però en la seva globalitat, el comerç crida el comerç», va afegir. Blanco va posar com a exemple l'augment de l'activitat comercial de la zona que ja suposa actualment l'organització del mercat setmanal. «Un mercat estable comporta una potencialitat tot els dies de la setmana. No ens ha de fer por, sinó que ha d'ajudar a revitalitzar-lo», va dir l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona