Infraestructures i serveis

municipal

servei de neteja

Argentona es planteja la gestió de la brossa i la neteja

Un estudi analitzarà durant un any quina estructura i quins costos hauria d’assumir el consistori per portar directament aquests serveis

L’Ajuntament ho desvincula de la recent amenaça de vaga

L’Ajuntament d’Argentona es podria plantejar assumir la gestió directa del servei de neteja i la recollida de la brossa. Per analitzar-ho, el govern va demanar a principis d’any a la Diputació un estudi per determinar què suposaria per al consistori assumir de manera directa la gestió d’aquests dos serveis. Tal com va explicar la regidora de Medi Ambient, Aina Gómez (CUP), la Diputació va començar aquesta anàlisi al juny. No serà fins l’estiu que ve que s’haurà acabat aquest treball i serà llavors quan es lliurarà el resultat a l’Ajuntament.

Gómez va indicar que l’estudi analitzarà diferents variables. L’estudi servirà per mostrar quina estructura hauria de tenir el consistori per poder assumir els dos serveis, i també es farà una auditoria interna que permetrà revelar quins són els aspectes més febles de l’actual prestació i localitzar els punts que serien susceptibles de millora.

De fet, segons va assenyalar la titular de Medi Ambient, al juny ja hi va haver una primera reunió tècnica entre els dos organismes (Ajuntament i Diputació) “per començar a compartir aspectes i establir com aniria el seguiment que es farà durant aquest any”.

“Consistirà en una radiografia de com funciona actualment la prestació”, va comentar Gómez. No obstant això, la regidora va assegurar que això no vol dir que finalment l’Ajuntament es decanti per municipalitzar aquests dos serveis, però se sabrà “si surt a compte gestionar-ho directament”.

El que sí que va deixar clar la regidora és que l’amenaça de vaga dels treballadors de l’empresa concessionària del servei –Arca del Maresme– no ha estat el detonant per fer aquesta anàlisi. “No té res a veure amb l’amenaça de vaga, vam demanar aquest estudi a principis d’aquest any”, va remarcar Gómez. “Quan adjudiques un contracte a una empresa externa, moltes vegades no tens un seguiment real del servei que s’està oferint”, va explicar Gómez.

En aquest sentit, la regidora va indicar que “la voluntat de l’Ajuntament és delimitar al màxim el servei i poder-lo donar de la manera més eficient.”

Actualment, la concessió de la recollida de la brossa i la neteja viària d’Argentona està externalitzada. Aquest contracte, que actuament és el més car que té subscrit el consistori, per un import que s’acosta al milió d’euros, acaba el juliol del 2018 però es pot prorrogar dos anys més.

D’altra banda, aquest any Argentona ha ampliat la recollida de les escombraries porta a porta a tot el municipi, incloent-hi les urbanitzacions. El mes d’octubre del 2016 aquest sistema també es va expandir al barri del Cros.

LA FRASE

No té res a veure amb l’amenaça de vaga, vam demanar aquest estudi a principis d’any
Aina Gómez
Regidora de Medi Ambient d’argentona

Una aturada salvada ‘in extremis’

L’amenaça de vaga dels treballadors del servei de la neteja i recollida de la brossa d’Argentona es va desconvocar in extremis. De fet, va ser el mateix dia que havia de començar l’aturada indefinida, el 3 d’agost, data d’inici de la festa major, quan treballadors i empresa van anunciar l’acord i els empleats van reprendre l’activitat. Tal com va explicar llavors el delegat de personal de la UGT i representant dels treballadors, Javier Rico, els empleats es van mostrar satisfets amb l’acord assolit. Algunes de les millores aconseguides pels treballadors van ser l’equiparació dels sous entre els empleats responsables de la recollida de la brossa porta a porta de la franja nocturna i els de la diürna, l’eliminació dels diumenges com a dia laborable per part dels treballadors de la neteja viària o l’augment del salari base, que s’apujarà a 707,70 euros. Empresa i Ajuntament també es van mostrar satisfets per l’acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona