Infraestructures i serveis

La pedra seca tindrà a Cadaqués un centre d’interpretació

L’Ajuntament vol fer-lo al corral d’en Morell, un edifici catalogat que es recuperarà a la carretera del cap de Creus

L’Ajuntament de Cadaqués recuperarà l’antic corral d’en Morell amb l’objectiu de situar-hi un centre d’interpretació de la pedra seca. Aquest antic corral, avui de propietat municipal, està catalogat en l’inventari del Patrimoni Cultural de Catalunya, però està en un estat gairebé ruïnós. La seva situació idònia, a peu de la carretera que porta al cap de Creus i a tocar del camí en direcció a Port Lligat, han fet decidir l’Ajuntament a donar-hi un ús públic.

Aquest mes de març s’hi han començat a fer els primers treballs d’adequació i neteja del terreny. L’alcaldessa, Pia Serinyana, explica, però, que la recuperació de l’espai físic del corral es concretarà en el decurs d’aquest any amb un projecte que l’Ajuntament elaborarà ara i que es beneficiarà d’una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc) amb un import de 131.000 euros. Un cop recuperat l’espai físic de l’edifici, una segona part del projecte haurà de definir aquests usos.

Sota el concepte de centre d’interpretació de la pedra seca, l’Ajuntament planteja que sigui un espai transversal on pugui tenir cabuda una part de museu de l’art de la pedra seca i la realització de tallers, cursos, exposicions i esdeveniments relacionats amb aquesta temàtica.

“Al nostre municipi estem envoltats de pedra seca, es tracta també de recuperar una memòria d’aquest territori i amb més motiu d’ençà que la pedra seca ha estat reconeguda com un element del Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco”, diu l’alcaldessa.

LA FRASE

Aquí estem envoltats de pedra seca, volem recuperar aquesta memòria i donar-li valor
Pia Serinyana
Alcaldessa de Cadaqués

LA XIFRA

131.000
euros.
És l’import de la subvenció del Puosc que ha de permetre recuperar l’espai del corral d’en Morell.

“Banc de pedra” pels constructors

A la part exterior de l’antic Corral d’en Morell el projecte de l’Ajuntament preveu ubicar un banc de pedra: el funcionament d’aquest espai consistiria en facilitar que les constructores de la zona puguin dipositar al banc de pedra material de rebaix; en el centre, mentre continuen les obres a les diferents parcel·les, es podrà classificar aquest material, principalment a base de cribes i seleccions, i separar els diferents tipus de pedra, per a poder realitzar reparacions o construccions de pedra seca o poder-los usar com a revestiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona