Infraestructures i serveis

Punt i a part en la recollida de residus al Pla de l’Estany

En el nou concurs es preveu aplicar de seguida el servei porta a porta i els contenidors controlats en deu dels onze municipis de la comarca

Banyoles anirà fent canvis de mica en mica

El Consell del Pla de l’Estany ha aprovat aquesta setmana la posada a licitació per fer-se càrrec de la recollida d’escombraries de la comarca, amb un plec de condicions que suposa un gran canvi en el servei: s’abandona la recollida selectiva tradicional de contenidors i, per primer cop, s’hi estableix el sistema porta a porta o els contenidors “intel·ligents” (amb accés personalitzat). L’excepció és Banyoles , on l’Ajuntament ha optat per mantenir inicialment el sistema tradicional, però amb millores. La contractació es farà, d’una banda, per a Banyoles i, de l’altra, per als altres deu pobles. El canvi arriba acompanyat d’un pressupost que pràcticament dobla els vigents els últims anys. Així, el preu base de licitació per a Banyoles és de 1,250 milions d’euros anuals i per a la resta de la comarca, de 858.000 euros.

Objectius concrets

Per garantir uns mínims salarials, s’hi concreta que un 60% s’ha de destinar a despeses de personal; un 20%, a despeses d’explotació i un altre 20%, a despeses d’amortització. Pel que fa als objectius, en el plec de condicions es concreta que, en global, s’ha de recollit de manera selectiva més d’un 60% del total. En el cas dels llocs on es faci el porta a porta, el percentatge haurà de ser superior al 70%; en els de contenidors “intel·ligents”, més del 65%, i en les recollides comercials de tota la comarca, un 70% com a mínim.

La situació actual

Des de fa uns anys, el sistema porta a porta ja es fa servir a Porqueres i a la part més urbana de Camós i, en tots dos casos, s’han incrementat notablement les quantitats de recollida selectiva, que s’ha situat entre un 70% i un 80%.

Les xifres globals de la comarca, però, són més modestes, ja que la selectiva suposa un 43,5% del total. És una proporció inferior a l’objectiu de la normativa europea marcat per al 2020, que era del 50%. El 2035, a tot Catalunya s’hauria d’haver arribat al 65%.

LA XIFRA

70
per cent
de selectiva s’ha de recollir en el global de comarca, segons el plec de condicions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona