Foment valora un 40% per sota del cost real l'empresa de Vilafant afectada pel TAV

Tallers Elpa considera que es posa en risc el seu futur

El traçat del TAV per Vilafant passa pel mig de la nau de 4.600 m² que, des de fa deu anys, té Tallers Elpa al sector del Puig Grau de l'Arengada. Segons els responsables d'aquesta indústria dedicada a la fabricació de components de caldereria i mecànica de precisió, Foment ja ha iniciat l'expedient d'expropiació, valorant els terrenys i les instal·lacions un 40% per sota del seu valor real segons una taxació que va fer un pèrit registrat al Banc d'Espanya. Amb la indemnització econòmica avançada per Foment, Elpa només ha pogut adquirir i afrontar la urbanització dels nous terrenys del polígon del Mas Fonso, a tocar de l'N-II –també a Vilafant, on es preveu traslladar–. «Aquests diners no cobreixen la construcció de les noves dependències ni el trasllat, i tenint en compte la difícil conjuntura actual en la concessió de crèdits, no podem continuar aquest procés al qual ens hem vist abocats. L'actitud de Foment pot fer trontollar un projecte empresarial, amb totes les conseqüències econòmiques i socials que provocaria, com ara la pèrdua dels llocs de treball», adverteix l'administrador de l'empresa, Xavier Martínez.

També els preocupa que el ministeri encara no ha especificat el termini de temps que tenen per traslladar-se al nou emplaçament. Els pèrits de Foment van aixecar l'acta prèvia d'ocupació de l'empresa el 25 de novembre del 2008, advertint ja aleshores de la urgència del trasllat. En tractar-se, però, d'una empresa en plena activitat, els seus propietaris van sol·licitar que es concedís un termini de catorze mesos abans de procedir a la seva ocupació definitiva. «Encara esperem una resposta, fet que genera una gran incertesa sobre el futur de l'empresa, ja que un termini menor provocaria l'aturada temporal de l'activitat, amb la consegüent pèrdua de clients», han comentat. L'Ajuntament, per la seva part, dóna ple suport a les demandes de Tallers Elpa.

Mocadors i accions contra Renfe

oriol mas

La plataforma d'usuaris de Renfe de les comarques gironines va fer ahir una altra assemblea per discutir sobre els futurs moviments per reclamar millores en la línia de mitjana distància fins a Barcelona. Els usuaris van acordar esperar els resultats de la reunió que faran dijous de la setmana que ve amb responsables de la companyia. En el cas que els directius de Renfe els anunciessin millores importants, es faria una altra assemblea, però si no se'n treu res de destacat, s'emprendran més accions. Per una banda, es va proposar utilitzar un mocador com a símbol contra el mal servei de la companyia, i així intentar estendre la protesta a més usuaris. I per una altra, també es va acordar que es farien més actes com el que es va fer d'aturar un tren a Sant Celoni. En aquest cas, segurament es faria en alguna estació de Barcelona. D'altra banda, ahir la plataforma va rebre l'inici d'expedient sancionador que l'Agència Catalana de Consum ha obert contra Renfe, arran de la denúncia que van interposar per publicitat enganyosa. A més, ara presentaran una altra denúncia perquè consideren que s'incompleix la normativa de protecció de dades en les reclamacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.