Serveis

equipaments

Regencós vol recuperar l'ús de les escoles velles

L'Ajuntament de Regencós ha iniciat gestions davant el Departament d'Ensenyament de la Generalitat per aconseguir la cessió definitiva de la titularitat de l'antiga escola, que es concreta en el seu ús. L'edifici, segons va explicar l'alcalde, Josep Fontanillas, ja és municipal, segons consta en un inventari de béns de l'any 1927.

La idea de rescatar l'ús de les escoles va ser proposada per l'exregidor Jaume Paül a principis d'any. En un primer moment, l'alcalde va recordar que ja era municipal, segons l'inventari de béns municipal. Però Paül va dir que calia tenir un document que acredités la recuperació de l'ús. Per aquest motiu, el març passat, l'alcalde ja va tenir una trobada amb responsables d'Ensenyament per aconseguir el seu ús. “Ja ens han dit que, per ells, cap problema”, va dir Fontanillas. El centre, que era una petita escola rural, va deixar de funcionar a la dècada dels setanta del segle passat, quan va entrar en servei l'escola del Doctor Arruga de Begur, l'any 1976. Amb aquest centre també va desaparèixer l'escola rural de Torrent. En els darrers mandats, diversos grups municipals han proposat recuperar l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.