Serveis

Baix Llobregat

Sense autobús ni carretera a Mas Lluí

L'associació de veïns de Mas Lluí, un nou barri de Sant Just Desvern, recullen firmes per no haver de pagar el tribut de mobilitat fins que no tinguin transport públic

Esperen el nou vial que els ha de connectar amb el poble

Per anar del barri de Mas Lluí fins al centre de Sant Just Desvern els veïns han de passar, sí o sí, per Sant Feliu de Llobregat, el poble veí. Nascut en plena crisi immobiliària, Mas Lluí ha crescut sense cap connexió directa amb Sant Just, tot i que inicialment estava prevista tant la construcció d'una carretera com l'arribada d'autobusos. Després de la intervenció de l'Ajuntament, el preuat vial sembla que serà realitat a principis del 2013, però per al transport públic no hi ha data.

La gota que ha fet vessar el got i ha provocat la mobilització dels veïns és el tribut de la mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'associació veïnal de Mas Lluí, que s'acaba de constituir, ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar no haver de pagar el tribut, que serveix per finançar la prestació dels serveis metropolitans del transport als municipis de l'AMB, fins que l'autobús no arribi al barri. A més, demanen el retorn de l'import ja pagat per alguns dels propietaris. “Hi ha molta gent que està indignada", explica la secretària de l'entitat, Ester Galceran. L'associació, que ha traslladat la demanda a l'Ajuntament, proposa com una de les possibles solucions que la línia que ara acaba al barri de Mas Lluí de Sant Feliu –contigu al de Sant Just– arribi fins a la zona veïna.

Segons fonts municipals, la connexió del barri “és una prioritat”. En el cas del vial, les obres es troben en procés de licitació i en el de l'autobús, s'està treballant amb l'AMB per tenir-lo. La situació econòmica, però, sembla que és el principal escull que s'ha de superar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona