Serveis

INFRAESTRUCTURES

La subestació de Fonteta té set ordres d'enderroc

El denunciant insta la justícia a sancionar Endesa pel retard en el desmantellament

L'advocat del veí que s'oposa a la subestació elèctrica de Fonteta, Eduard de Ribot, fonamenta la sol·licitud d'execució forçosa del seu enderroc en les set interlocutòries o provisions de diverses instàncies judicials que l'han decretat. Hi afegeix una darrera interlocutòria del TSJC, que al maig també va rebutjar que el desmantellament s'ajornés fins al 2013.

En l'escrit, registrat divendres passat pels procuradors, De Ribot demana mesures addicionals, com ara “l'advertiment d'imposició de multes coercitives pel retard”, “l'exigència a l'alcalde de Forallac que adopti mesures d'execució forçosa contra Endesa” i “la identificació dels directius responsables de la subestació” per part de la companyia.

Endesa sosté que el desmantellament de la instal·lació, que va costar 9,5 milions d'euros, no és necessari perquè el planejament es va esmenar amb posterioritat a l'obra i permetria tornar-la a aixecar al mateix lloc, mentre que De Ribot diu que caldria fer un estudi nou amb tres alternatives pressuposant que l'obra encara no s'ha construït. L'elèctrica alerta, a més, que la supressió de la infraestructura complicaria el subministrament a la zona i podria derivar en talls elèctrics en casos de puntes de demanda, mentre que l'advocat al·lega que abans del 2006 “el sistema funcionava només amb les subestacions de Palafrugell i Juià”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.