Amenacen amb una vaga de recollida d'escombraries a vint-i-dos municipis del Garraf i l'Alt Penedès

Els treballadors del servei de recollida d'escombraries de la Mancomunitat, que pertanyen a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, han convocat una vaga indefinida que començarà divendres a les sis del matí, si les negociacions pel conveni col·lectiu no arriben a bon port. Fa només dues setmanes, els treballadors de l'empresa concessionària d'aquest servei a Vilanova i la Geltrú (Companyia Catalana de Serveis) van convocar una vaga similar, també per la negociació del conveni, que finalment es va acabar desconvocant quatre hores abans de l'inici de l'aturada.

Els treballadors i l'empresa, que fa el servei de recollida de la brossa a un total de 22 municipis del Garraf i l'Alt Penedès, es van reunir ahir amb la mediació de Treball per intentar apropar les seves posicions respecte de la redacció del nou conveni. Les reivindicacions dels treballadors impliquen millores salarials, que, segons fonts de la Mancomunitat, situen els augments demanats entre el 25% i el 32% dels seus sous. En aquest sentit, el president de la comissió de Serveis de Residus Sòlids Urbans de la Mancomunitat, Josep Antoni Blanco, va advertir ahir a ambdues parts que els ajuntaments no poden assumir de cap manera un augment de la despesa del servei i menys en un exercici en què tots els municipis han previst retallades importants en el capítol d'ingressos. Blanco, que és alcalde de Sant Pere de Ribes, un dels municipis afectats, espera que l'empresa i la plantilla arribin a un acord abans que comenci aquesta vaga que es planteja com a indefinida: «Ens sembla improcedent que s'esculli el mes d'agost i un cap de setmana de gran activitat festiva a la zona per començar una vaga que comporta grans perjudicis per a la població.» Des de la Mancomunitat, Blanco ha assegurat que «s'exigirà el compliment estricte del contracte amb FCC, que té vigència fins a final del 2010, i dels serveis mínims». Igualment, la Mancomunitat Penedès-Garraf ja ha preparat mesures alternatives per minimitzar els efectes de la vaga, com ara la instal·lació de contenidors industrials per abocar-hi la brossa diària i la crida a la ciutadania perquè es faci la selecció de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona